Purmerend

Politie waarschuwt hondenbezitters voor ziektes in water

Purmerend – De politie Zaanstreek-Waterland waarschuwt hondenbezitters hun viervoeters niet zomaar in open water te laten zwemmen. Ze kunnen er namelijk ernstig ziek van worden. Het overkwam vermoedelijk twee van hun trouwe diensthonden vandaag, toen ze in het water aan het banjeren waren.

Het is volgens de politie nog niet zeker of het ook daadwerkelijk de oorzaak is van de zieke Aaron en Bart, maar toch willen ze hondeneigenaren waarschuwen voor de aanhoudende warmte. “Door de droogte zitten sloten en meren vol met blauwalg. Het is leuk even zwemmen en ravotten in het water, maar je hond kan er behoorlijk ziek van worden”, aldus het Facebookbericht.

Ook ligt de ziekte van Weil op de loer, die wordt veroorzaak door uitwerpselen en urine van ratten. Het kan de organen aantasten. Om het dier in dit warme weer toch wat verkoeling te geven, geeft de politie als tip “de hond alleen te laten zwemmen in water dat doorstroomt”.

Voor de politiehonden Aaron en Bart liep het gelukkig goed af. Het gaat namelijk al weer stukken beter met ze.

Bron: NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.