112Purmerend

Duidelijke stijging diefstallen uit auto’s

Purmerend – De wijkagenten uit de Wheermolen en Overwhere melden dat er in de wijken een duidelijke stijging is van het aantal diefstallen uit personenauto’s. Ze roepen op om direct 112 te bellen als u verdachte mensen ziet die rondom personenauto’s lopen en die duidelijk interesse hebben in de verschillende auto’s.

Het gaat om verdachten die “random” aan auto’s voelen om te bezien of ze mogelijk open staan. Staat een auto open en met een open raam dan slaan ze hun slag. Zeker met dit mooie weer is de verleiding groot een raampje open te laten of de deuren niet af te sluiten.

Opvallende afname in cijfers

Uit landelijke cijfers blijkt dat er in 2016 er nog sprake van 78115 diefstallen uit auto’s waarvan er 2115  opgelost waren. In 2017 was er sprake van 64590 diefstallen uit auto’s waarvan er 1430 opgehelderd zijn. In Purmerend was er in 2016 sprake van 170 diefstallen uit personenauto’s waarvan er 5 opgelost zijn. In 2017 was er in Purmerend sprake van 120 diefstallen uit auto’s waarvan niets is opgehelderd. 

Bron: CBS

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.