14 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendOnderwijs en kinderopvang: intentieovereenkomst voor onderzoek naar bestuurlijke samenwerking

Onderwijs en kinderopvang: intentieovereenkomst voor onderzoek naar bestuurlijke samenwerking

Purmerend- Stichtingen voor openbaar onderwijs OPSO en SPOOR (samenwerkend onder de naam OPSPOOR) en Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) hebben op 18 juli gezamenlijk de intentie voor het onderzoeken van een bestuurlijke samenwerking uitgesproken. Deze organisaties werken al langer intensief samen.

Door het tekenen van de intentieovereenkomst hebben zij het voornemen uitgesproken om hun kracht en expertise te bundelen en waarde toe te voegen aan zowel onderwijs als kinderopvang in onze regio. Dit biedt kansen en mogelijkheden voor kinderen, ouders en werknemers uit Purmerend en de zes omliggende gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland en Wormerland.

Toekomstgericht

De intentieovereenkomst werd woensdag 18 juli ondertekend door Chris van Meurs, voorzitter College van Bestuur OPSO en SPOOR en Corine Laurant, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang Purmerend. “Samen willen we een krachtige en toekomstgerichte organisatie zijn. Door intensieve samenwerking kunnen we een rijke leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen bieden waar onderwijs en pedagogiek elkaar vinden. Beide organisaties hebben de ontwikkeling van kinderen in het DNA zitten en door nog intensiever samen te werken versterken we elkaar.” aldus Corine Laurant.

Inhoudelijke voordelen

Ook voor de medewerkers biedt de samenwerking kansen. “Door van elkaars expertise gebruik temaken op de hoofdkantoren én binnen de kindcentra, kunnen we meer loopbaanmogelijkheden ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan pedagogisch medewerkers die ook ondersteunen in de klas. Samenwerken geeft veel inhoudelijke voordelen. Daarnaast kunnen we samen ook antwoorden vinden op de huidige krapte op de arbeidsmarkt.”

Méér dan alleen onderwijs

Chris van Meurs : “Wij willen kinderen een completer aanbod geven. Leren doen kinderen de hele dag door, niet alleen in één groep in de klas. De school moet een veelzijdige plek worden, waar een kind zich breed kan ontwikkelen en samenwerkt met anderen in verschillende rollen en taken. Voor een geïntegreerd aanbod van opvang, sport en cultuur hebben we partners nodig. We werken al jaren samen met Kinderopvang Purmerend en de intentie tot het onderzoeken van een bestuurlijke samenwerking is dan ook een logische eerste stap. Dat gaan we verder uitwerken.”

Met de wortels in de regio

Beide organisaties hebben jarenlange ervaring in Purmerend en de directe omgeving. OPSO en SPOOR hebben 37 scholen in Purmerend en de zes omliggende gemeenten. Er werken 750 medewerkers. Kinderopvang Purmerend heeft in totaal 29 locaties waaronder kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Er werken 270 medewerkers. In de komende maanden wordt de samenwerking verder onderzocht en worden alle geledingen betrokken bij het proces.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
15 °
12.8 °
79 %
1.8kmh
82 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
19 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.