15.7 C
Purmerend
maandag 29 mei 2023
HomeWaterlandAmsterdam Wetlands: groene achtertuin voor grote steden

Amsterdam Wetlands: groene achtertuin voor grote steden

Waterland – Amsterdam Wetlands, onder die naam wordt 12.000 hectare topnatuur ontwikkeld tussen Amsterdam en Alkmaar. Een polder en moerasgebied dat in 2050 de achtertuin van overvolle steden moet zijn.

De samenwerkende natuur- en recreatieorganisaties, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland, gaan aan de slag met een concreet plan voor de Amsterdam Wetlands.

Er moet snel een einde komen aan de bodemdaling en dat betekent dat de waterstand niet meer kunstmatig laag gehouden mag worden. Want door de lage waterstand verteert het veen, klinkt de grond in en daalt de bodem. De nu nog versnipperde natuurgebieden moeten in 2050 omgetoverd zijn tot één groot gebied van 12.000 hectare natuur. Een gebied zo groot als 24.000 voetbalvelden.

Daar moet ruimte komen voor de otter, de purperreiger en zeearend. Door goed water- en natuurbeheer moeten er recreatiemogelijkheden ontstaan die van Amsterdam Wetlands de groene achtertuin van Laag-Holland maken

Uiteindelijk moet Amsterdam Wetlands in 2050 een bijzonder gebied zijn met historische dorpjes, spannende sloten en meren en natuurparels met veel water- en weidevogels. Dé plek om het drukke stadsleven te ontvluchten en wandelend, kanoënd, fietsend frisse lucht op te doen. Of om als toerist Nederland waterland te leren kennen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,258FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.7 ° C
17.2 °
13.3 °
66 %
3.1kmh
94 %
ma
15 °
di
14 °
wo
19 °
do
15 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.