* NSPurmerend

Knik in spoor bij station Overwhere, treinen rijden stapvoets

Purmerend – Door een knik in het spoor ter hoogte van station Overwhere rijden de treinen stapvoets over de betreffende locatie om verder schade aan het spoor te voorkomen, dit meldt ProRail op social media. 

Reparatie van dit stuk zal vannacht gaan plaatsvinden. Volgens ProRail zou de knik zijn ontstaan door de warmte maar zeker is dat niet. Hinder voor reizigers is er niet.

Een knik wordt ook wel spoorspatting genoemd. Een spoorspatting is het horizontaal knikken ofwel verbuigen van spoorrails. Er ontstaan dan kronkels of slingers in het spoor. In de meeste gevallen verhindert de spoorconstructie dat de rails kunnen uitzetten. Als gevolg van opwarming bij warm weer ontstaat er daardoor een drukkracht, een mechanische drukspanning in de lengterichting van de rail. Spoorspattingen ontstaan vooral op hete zomerdagen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.