21.4 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
Home* NSKnik in spoor bij station Overwhere, treinen rijden stapvoets

Knik in spoor bij station Overwhere, treinen rijden stapvoets

Purmerend – Door een knik in het spoor ter hoogte van station Overwhere rijden de treinen stapvoets over de betreffende locatie om verder schade aan het spoor te voorkomen, dit meldt ProRail op social media. 

Reparatie van dit stuk zal vannacht gaan plaatsvinden. Volgens ProRail zou de knik zijn ontstaan door de warmte maar zeker is dat niet. Hinder voor reizigers is er niet.

Een knik wordt ook wel spoorspatting genoemd. Een spoorspatting is het horizontaal knikken ofwel verbuigen van spoorrails. Er ontstaan dan kronkels of slingers in het spoor. In de meeste gevallen verhindert de spoorconstructie dat de rails kunnen uitzetten. Als gevolg van opwarming bij warm weer ontstaat er daardoor een drukkracht, een mechanische drukspanning in de lengterichting van de rail. Spoorspattingen ontstaan vooral op hete zomerdagen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.4 ° C
22.9 °
20 °
77 %
2.7kmh
100 %
ma
22 °
di
18 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.