* BijzonderPurmerend

Enkele weken geen crematies wegens radioactieve straling

Purmerend – Medewerkers van het crematorium aan de Purmerweg zijn blootgesteld aan straling tijdens en na een crematie van een overleden persoon.

Uitvaart.nl schrijft o.a.: In Crematorium Purmerend was men voorafgaande aan de crematie niet op de hoogte gebracht van de behandeling met jodium 125, die de overledene recentelijk had ondergaan. Hierdoor is radioactieve straling vrijgekomen in het crematorium en in de as.

Het crematorium heeft de autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) ingeschakeld.

Het schoonmaken zal enkele weken in beslag nemen en in die tijd zullen er geen crematies plaats vinden. Crematieplechtigheden kunnen nog wel plaatsvinden in Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster en in de aula bij de begraafplaats, waarna de overledene in Hoorn of Zaanstad gecremeerd zal worden.

De straling was onder aanvaardbaar risico en hoeven de medewerkers geen behandeling voor stralingsziekte te ondergaan.

Meer info en uitleg op: https://www.uitvaart.nl/55699

Foto’s: Haico Kats

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.