* ZuidSchermerSport

‘100 van Leeghwater’: tweede editie langeafstandswandeling van start

ZUIDSCHERMER – Als je de komende 24 uur trosjes wandelaars ziet in het gebied tussen ruwweg Alkmaar en Purmerend, dan kan dat kloppen: ruim 120 wandelaars doen namelijk mee aan de tweede editie van de ‘100 van Leeghwater’.

Om 20.00 uur beginnen de lopers aan hun kilometers, nadat Beemster burgemeester Joyce van Beek het startschot in Zuidschermer heeft gegeven. De langeafstandswandeling van 100 kilometer door het ‘Land van Leeghwater’ moet binnen 24 uur voltooid worden. Dat betekent dus dat er ’s nachts wordt doorgelopen.

Volgens de organisatie van het evenement doen er dit jaar 60 procent meer wandelaars mee aan de tocht. De route voert de deelnemers ondermeer door de Eilandspolder, Schermer, Beemster en over het Alkmaarse Waagplein. Ook is er een ‘long distance walk’ van 105 kilometer voor de echte die-hards.

Morgen in de loop van de middag zullen de meeste wandelaars binnendruppelen bij de finish op het Kerkplein in Zuidschermer.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.