112Waterland

Veenbrand in Zuiderwoude, burgemeester Waterland laat zich informeren

Zuiderwoude – Omstreeks 13.15 uur is de brandweer uitgerukt voor een veenbrand. De brand is ontdekt door jagers en deze hebben de brandweer gebeld. Het betrof een zogenaamde veenbrand.

Een veenbrand is een heel geniepige vorm van een brand. Het vuur kan aan de oppervlakte wel geblust zijn, maar ondergronds blijft het smeulen, waarbij het zomaar ergens anders weer aan de oppervlakte kan komen. Om de brand goed te bestrijden moet de bodem omgespit en afgeblust worden.

https://twitter.com/p2000_050/status/1025701871896408064

Ook de burgemeester van Waterland Luzette Kroon kwam ter plaatse om zich te laten informeren. Volgens sommige brandweerlieden is de burgemeester een “topvrouw” die altijd geïnformeerd wil worden bij dit soort zaken.

Update:

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.