Regionaal

Hitte verdreven door fikse buien: “Lokaal kans op wateroverlast”

Regionaal – Hoewel we vandaag weer puffend en zwetend de dag moeten zien door te komen, krijgen we vanavond en vannacht te maken met een heel ander weertype. Dan komen de eerste onweersbuien onze provincie binnen. “Er kan op sommige plekken 20 tot 30 millimeter vallen”, aldus NH-weerman Jan Visser.

Ook de temperaturen gaan gelijk omlaag als de buien de hitte verdrijven. “Daar zullen wel veel mensen een gat om in de lucht springen”, weet de weerman. Toch kan de grote hoeveelheid neerslag na een lange periode van droogte lokaal wel voor overlast gaan zorgen. “Dat kan zeker. Als er in korte tijd veel valt, dan kan de grond dat op sommige plekken niet aan.”

Volgens Visser zijn veel putten door de droogte verstopt geraakt met blaadjes, waardoor ook de kans bestaat dat daar wateroverlast gaat ontstaan.

Donderdag opnieuw buien

Hoewel de extreme hitte wordt verdreven, blijft het de komende dagen wel warm. “De hitte tempert wat en op donderdag krijgen we opnieuw te maken met buien. Lokaal kan er dan weer 20 tot 30 millimeter vallen.”

Volgens Visser levert dat alleen overlast op als er grote hoeveelheden neerslag in een keer vallen. “Als het eerst een kwartier rustig regent, dan kan de grond het vervolgens prima aan”, nuanceert hij.

Bron: Mediapartner NH-nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.