9.6 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomeRegionaalHitte verdreven door fikse buien: "Lokaal kans op wateroverlast"

Hitte verdreven door fikse buien: “Lokaal kans op wateroverlast”

Regionaal – Hoewel we vandaag weer puffend en zwetend de dag moeten zien door te komen, krijgen we vanavond en vannacht te maken met een heel ander weertype. Dan komen de eerste onweersbuien onze provincie binnen. “Er kan op sommige plekken 20 tot 30 millimeter vallen”, aldus NH-weerman Jan Visser.

Ook de temperaturen gaan gelijk omlaag als de buien de hitte verdrijven. “Daar zullen wel veel mensen een gat om in de lucht springen”, weet de weerman. Toch kan de grote hoeveelheid neerslag na een lange periode van droogte lokaal wel voor overlast gaan zorgen. “Dat kan zeker. Als er in korte tijd veel valt, dan kan de grond dat op sommige plekken niet aan.”

Volgens Visser zijn veel putten door de droogte verstopt geraakt met blaadjes, waardoor ook de kans bestaat dat daar wateroverlast gaat ontstaan.

Donderdag opnieuw buien

Hoewel de extreme hitte wordt verdreven, blijft het de komende dagen wel warm. “De hitte tempert wat en op donderdag krijgen we opnieuw te maken met buien. Lokaal kan er dan weer 20 tot 30 millimeter vallen.”

Volgens Visser levert dat alleen overlast op als er grote hoeveelheden neerslag in een keer vallen. “Als het eerst een kwartier rustig regent, dan kan de grond het vervolgens prima aan”, nuanceert hij.

Bron: Mediapartner NH-nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,839FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.6 ° C
10.1 °
8.4 °
81 %
2.7kmh
100 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.