* WeerRegionaal

Zomerstorm op komst met zware windstoten en plensbuien

Regionaal – Vanavond kunnen er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeer- en Waddengebied zeer zware windstoten van 80-110 km/u voorkomen uit een west tot noordwestelijke richting.

Hiervoor is vanaf vanavond 20:00 uur Code Oranje van kracht. Elders komen in de avond zware windstoten van 75-90 km/u voor. Hiervoor is Code Geel van kracht. De windstoten zullen in de nacht naar vrijdag het land verlaten, het laatst in het Waddengebied.

Regen

Eerder vandaag begint het al met regenen. Vanaf vanmiddag valt er neerslag. De regen betekent niet dat alle droogteproblemen van de afgelopen tijd zijn opgelost. Daarvoor moet het weer een langere tijd zijn zoals normaal.

In de loop van de nacht wordt het weer wat rustiger. Morgen overdag is er een enkele bui. “Eigenlijk normaal Hollands weer.” Zondag wordt het opnieuw warmer en droger.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.