Purmerend

Kinderen leren dansjes uit populaire game Fortnite (video)

Purmerend – Misschien heb je er wel eens van gehoord: de razend populaire videogame Fortnite. Mensen over de hele wereld spelen het spel. Niet alleen de game is populair, ook de dansjes uit het spel zijn een hit. Kinderen uit Purmerend kregen gisteren les in de dansjes van Fortnite.

In Fortnite start je met honderd mensen op een virtueel eiland. Het principe van het spel is verder simpel: last man standing wintDe personages uit Fornite doen dansjes als ze iemand neer hebben uitgeschakeld. Die dansjes worden massaal nagedaan. “Ik leer de dansjes van het spel, maar ook van Youtube”, vertelt een jongen. Hij wil maar al te graag de beste moves hebben.

Beweging

Volgens dansdocent Janaiichaa Vroom zijn veel van de dansjes niet nieuw. “Veel dansmoves bestaan al. Uit series, videoclips of van vroeger”, legt ze uit. Vroom vindt het vooral mooi om te zien dat de gamers meer bewegen door de hype. “De kinderen kunnen gamen nu goed combineren met bewegen. Dan is het niet zo slecht voor je”, verklaart ze.

Wil je weten hoe de dansjes er precies uit zien? Kijk dan de video hieronder!

Bron: Mediapartner NH-Nieuws / Verslag: Emmelie Valkenburgh


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.