112dierenPurmerend

Geredde hamster heeft veel geluk gehad: “Kooi was al aan het smelten”

Purmerend – De hamster die gisterochtend werd gered uit een brandend appartement in Purmerend is door het oog van de naald gekropen. Toen de brandweer het knaagdier ontdekte, was de kooi al aan het smelten. “De hitte was enorm.”

Dat schrijft de Dierenambulance Purmerend, die zich gisteren na de reddingsactie door de brandweer over de hamster ontfermde, op Facebook. “Hammie (zo noemen wij hem maar even voor het gemak) maakt het gelukkig prima in zijn tijdelijke verblijf bij de dierenambulance”, schrijven de vrijwilligers op hun Facebook-pagina.

Toch had het weinig gescheeld of de hamster was verzwolgen door de vlammenzee. “Had geen twee minuten langer moeten duren, vertelde een brandweerman”, schrijft de Dierenambulance bij een foto van de plastic bak, die zichtbaar door de hitte is aangetast. “De hitte was enorm waardoor de bodembedekking elk moment vlam had kunnen vatten.”

Behalve de hamster was er niemand thuis toen er gisteren brand uitbrak in de woning aan de Lambertus Huisengastraat. Het vuur heeft de woning onbewoonbaar gemaakt, maar door het kordate optreden van de brandweermensen werd de hamster ongedeerd uit het pand gehaald.

‘Voor heel groot, maar ook voor piepklein’

“Dat de hamster veel geluk heeft gehad, is aan zijn kooi goed te zien. Wij zijn trots op onze brandweermensen. Of ze nu een volwassen persoon of een kleine hamster moeten redden, maakt hun niet uit. Ze staan klaar voor heel groot, maar ook voor piepklein. Namens de hamster en de eigenaar (die we nog niet hebben gesproken) onze enorme waardering en dank.

Overigens is de politie nog op zoek naar getuigen van de woningbrand. Hoewel de Veiligheidsregio gisteren liet weten dat de brand in de woonkamer is begonnen, is de oorzaak nog niet bekend. Wie gisteren rond 6.00 uur iets verdacht heeft gezien rond het appartementcomplex in de Lambertus Huisengastraat, wordt verzocht te bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Overweegt u dierenambulance Waterland financieel te steunen?

Doet u dit dan rechtstreeks aan de Stichting dierenambulance Waterland, ING (NL 78 INGB 000 4056417) en niet via bijvoorbeeld Dierenlot, Dierenbescherming, Stichting Menodi of welke andere organisatie dan ook. U kunt er dan zeker van zijn dat uw gift of donatie voor 100% bij de dierenambulance komt. Want de dierenambulance is hier niet bij aangesloten en krijgt hier geen geld van!!

Relevant artikel:

Hamster gered bij woningbrand Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.