Burgemeester reikt medaille uit aan Purmerendse held

Purmerend – Op woensdag 15 augustus 2018 overhandigde burgemeester Don Bijl een Medaille van het Carnegie Heldenfonds aan de 22-jarige Tijs van Slageren. De onderscheiding is een verrassing voor de Purmerendse man.

  • Flyer PRIKNICK

Vorig jaar was Tijs op vakantie op het Griekse eiland Lefkas. Op 12 augustus voltrok zich daar een drama op het strand Porto Katsiki. De metershoge golven maakten zwemmen onmogelijk. Tijs hoorde gegil op het strand en zag hoe 3 badgasten een drenkeling probeerden te redden. Daarop sprong hij direct het water in om de man te helpen. Een bijzonder hoge golf sloeg alle betrokkenen onder water tegen de stenen, waarna Tijs zag dat de drenkeling terug naar zee dreef. Hij zwom opnieuw naar de drenkeling toe en slaagde erin hem bij de pols te grijpen. Nogmaals werden Tijs en de drenkeling tegen de stenen geslagen, maar met de hulp van een badgast kwamen zij toch op het droge terecht. Ondanks directe reanimatie door Tijs en andere badgasten heeft de drenkeling het voorval helaas niet overleefd.

Zelf geeft Tijs aan dat deze gebeurtenis hem bij zal blijven. “Als ik op het strand ben, zoals gisteren, dan komt deze gebeurtenis toch weer even langs in mijn hoofd.”

Gevaar voor eigen leven

Tijs van Slageren was destijds als cadet-officier werkzaam bij Defensie en is inmiddels in opleiding tot politiekundige aan de Politie Academie te Apeldoorn. Daarnaast is hij aspirant van de eenheid Noord-Holland, basisteam Hoorn. Zijn beide ouders werken voor de politie en hebben Tijs voorgedragen voor de medaille. Gezien het feit dat hij met gevaar voor eigen leven heeft geprobeerd het leven van een ander te redden, heeft het Carnegie Heldenfonds besloten de medaille toe te kennen.

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*