Groen licht voor woningen op locatie ‘t Noot

Ruwe schets Nieuwbouwproject ‘Wheerlicht’ aan J.P. Grootstraat

Purmerend – Het college van Burgemeester en Wethouders is dinsdag 14 augustus 2018 akkoord gegaan met het voorstel om woningen te realiseren op de huidige locatie van wijkcentrum ’t Noot aan de J.P. Grootstraat.

Voor de ontwikkeling van het plan is samengewerkt met een klankbordgroep waarin buurtbewoners, de gemeente en ontwikkelaar Synchroon vertegenwoordigd waren. Zij hebben onder andere meegedacht over de architectuur, bouwhoogte, type woningen, vorm van het gebouw, extra (zorg)functies en parkeren. Wethouder Thijs Kroese is blij met dit project: ‘De bedoeling was dat de ontwikkelaar de buurt actief zou betrekken bij de totstandkoming van het plan. Dat is gelukt. Samen met de omwonenden en de ontwikkelaar zijn we tot een plan gekomen voor woningbouw in combinatie met zorg.’

Wheerlicht

Het project ‘Wheerlicht’ biedt een nieuw appartementencomplex aan de J.P. Grootstraat, op de huidige locatie van wijkcentrum ’t Noot. Er komen 52 appartementen in de vrije sector, verdeeld over vier tot zes woonlagen. In het gebouw komen diverse functies met betrekking tot gezondheidszorg, bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk en/of fysiotherapeut. Onder het complex worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners en ook op straat worden parkeerplaatsen aangelegd.

Wonen en zorg

De bouwplannen voor de J.P. Grootstraat leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de stad en de invulling van de bouwopgave die er ligt. De appartementen zijn geschikt voor zowel starters als senioren. Wethouder Kroese: ‘Woningen in de vrije sector passen goed op deze locatie, omdat in de wijk al veel sociale woningbouw is. Het project loopt al sinds 2016 en de keuze voor deze woningen is destijds samen met de buurt tot stand gekomen. De locatie leent zich daarnaast goed om een combinatie te maken met zorg. De verwachting is namelijk dat in deze wijk in de toekomst meer behoefte is aan zorg, onder andere vanwege de vergrijzing.’

Vervolgstappen

Nu het college van B&W een positief besluit heeft genomen, worden de afspraken tussen de gemeente en de ontwikkelaar vastgelegd in een anterieure overeenkomst. In september vindt de ondertekening van de overeenkomst plaats. Daarna volgt de formele bestemmingsplanprocedure. Ontwikkelaar Synchroon hoopt in het najaar van 2019 te kunnen starten met de bouw van de woningen.

Meer informatie op www.wheerlichtpurmerend.nl

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*