15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
Home112Purmerender en ex-topsporter bestraft voor groomen meisje

Purmerender en ex-topsporter bestraft voor groomen meisje

Den Haag – Ex-topsporter en Purmerender Alan V. (41) is donderdag veroordeeld voor grooming van een vijftienjarig meisje. De man heeft het slachtoffer ertoe aangezet tientallen naaktfoto’s en -filmpjes naar hem te sturen.

De in El Salvador geboren Purmerender kreeg 31 dagen celstraf, maar daarvan zijn 30 dagen voorwaardelijk. Hij hoeft daardoor niet de gevangenis in. Ook kreeg hij tweehonderd uur werkstraf. Bovendien moet hij het meisje 1.200 euro schadevergoeding betalen. V. mag geen contact met het slachtoffer zoeken en hij mag geen programma op zijn computer zetten om eventuele sporen uit te wissen.

Het contact tussen de twee duurde enkele maanden en was in 2015. V. gebruikte een valse naam en deed of hij een jongen van achttien jaar was. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van twaalf weken geëist, waarvan tien voorwaardelijk. Ook wilde de aanklager een werkstraf van 240 uur en een contactverbod met het meisje.

V. was depressief en eenzaam

Tijdens de zitting zei V. huilend dat hij spijt had. Hij wist dat het meisje vijftien jaar was, maar vond het moeilijk het contact te stoppen, omdat hij depressief en eenzaam was. Hij gaf eerder toe op een “heel verkeerde manier” naar aandacht te hebben gezocht.

Na zijn arrestatie heeft V. direct hulp gezocht en is hij opgenomen in een kliniek. De ex-topsporter, die in 2000 en 2004 als trampolinespringer aan de Olympische Spelen meedeed, zou ook een zelfmoordpoging gedaan hebben.

De hele uitspraak vindt u hier: https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:RBDHA:2018:9925Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.2 ° C
16.1 °
13.9 °
70 %
4.9kmh
79 %
wo
15 °
do
19 °
vr
17 °
za
18 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.