112Purmerend

Purmerender en ex-topsporter bestraft voor groomen meisje

Den Haag – Ex-topsporter en Purmerender Alan V. (41) is donderdag veroordeeld voor grooming van een vijftienjarig meisje. De man heeft het slachtoffer ertoe aangezet tientallen naaktfoto’s en -filmpjes naar hem te sturen.

De in El Salvador geboren Purmerender kreeg 31 dagen celstraf, maar daarvan zijn 30 dagen voorwaardelijk. Hij hoeft daardoor niet de gevangenis in. Ook kreeg hij tweehonderd uur werkstraf. Bovendien moet hij het meisje 1.200 euro schadevergoeding betalen. V. mag geen contact met het slachtoffer zoeken en hij mag geen programma op zijn computer zetten om eventuele sporen uit te wissen.

Het contact tussen de twee duurde enkele maanden en was in 2015. V. gebruikte een valse naam en deed of hij een jongen van achttien jaar was. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van twaalf weken geëist, waarvan tien voorwaardelijk. Ook wilde de aanklager een werkstraf van 240 uur en een contactverbod met het meisje.

V. was depressief en eenzaam

Tijdens de zitting zei V. huilend dat hij spijt had. Hij wist dat het meisje vijftien jaar was, maar vond het moeilijk het contact te stoppen, omdat hij depressief en eenzaam was. Hij gaf eerder toe op een “heel verkeerde manier” naar aandacht te hebben gezocht.

Na zijn arrestatie heeft V. direct hulp gezocht en is hij opgenomen in een kliniek. De ex-topsporter, die in 2000 en 2004 als trampolinespringer aan de Olympische Spelen meedeed, zou ook een zelfmoordpoging gedaan hebben.

De hele uitspraak vindt u hier: https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:RBDHA:2018:9925

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.