* ogen en orenPurmerend

Ogen en Oren: Een open deur

Purmerend – We zien een buitendeur openstaan, de sleutels zitten nog in het slot. In de tuin ligt een damesfiets die lijkt te zijn neergesmeten. We bellen aan, geen reactie. We roepen en schreeuwen, maar nog steeds geen reactie. Inmiddels zijn de buren op het tumult afgekomen. Ze vragen ons om de sleutels, maar dat lijkt mij geen goed idee. Het zou kunnen zijn dat er iemand binnen is die hulp nodig heeft. Het plaatje van de open deur, sleutels in het slot en de fiets in de tuin is een reden om de politie te bellen. 

Wij mogen de woning niet betreden, dus ik bel 112. Vijf minuten later staan er twee alleraardigste agenten. Deze doorzoeken de woning die leeg blijkt te zijn. Ondertussen heeft één van de buren de bewoonster gebeld. Zij belde op haar beurt haar inwonende dochter. Het meisje was zonder er bij na te denken vertrokken en vergeten de boel af te sluiten.

__________________

Ed de Laater houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn belevenissen tijdens zijn bezigheden voor Ogen en Oren. Ed en 200 andere vrijwilligers, lopen regelmatig rondes door Purmerend en de Beemster. Het doel van het project is om bewoners te bewegen zelf op pad te gaan en de wijk met andere ogen te bekijken. Dit kunnen bewoners bijvoorbeeld doen door de politie te bellen als ze iets verdachts zien. Wilt u ook deelnemen aan Ogen en Oren? Kijk dan voor meer info op de website.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.