* ogen en orenPurmerend

Ogen en Oren: Een open deur

Purmerend – We zien een buitendeur openstaan, de sleutels zitten nog in het slot. In de tuin ligt een damesfiets die lijkt te zijn neergesmeten. We bellen aan, geen reactie. We roepen en schreeuwen, maar nog steeds geen reactie. Inmiddels zijn de buren op het tumult afgekomen. Ze vragen ons om de sleutels, maar dat lijkt mij geen goed idee. Het zou kunnen zijn dat er iemand binnen is die hulp nodig heeft. Het plaatje van de open deur, sleutels in het slot en de fiets in de tuin is een reden om de politie te bellen. 

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Wij mogen de woning niet betreden, dus ik bel 112. Vijf minuten later staan er twee alleraardigste agenten. Deze doorzoeken de woning die leeg blijkt te zijn. Ondertussen heeft één van de buren de bewoonster gebeld. Zij belde op haar beurt haar inwonende dochter. Het meisje was zonder er bij na te denken vertrokken en vergeten de boel af te sluiten.

__________________

Ed de Laater houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn belevenissen tijdens zijn bezigheden voor Ogen en Oren. Ed en 200 andere vrijwilligers, lopen regelmatig rondes door Purmerend en de Beemster. Het doel van het project is om bewoners te bewegen zelf op pad te gaan en de wijk met andere ogen te bekijken. Dit kunnen bewoners bijvoorbeeld doen door de politie te bellen als ze iets verdachts zien. Wilt u ook deelnemen aan Ogen en Oren? Kijk dan voor meer info op de website.

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by