4.5 C
Purmerend
maandag 27 november 2023
Home* ogen en orenOgen en Oren: Een open deur

Ogen en Oren: Een open deur

Purmerend – We zien een buitendeur openstaan, de sleutels zitten nog in het slot. In de tuin ligt een damesfiets die lijkt te zijn neergesmeten. We bellen aan, geen reactie. We roepen en schreeuwen, maar nog steeds geen reactie. Inmiddels zijn de buren op het tumult afgekomen. Ze vragen ons om de sleutels, maar dat lijkt mij geen goed idee. Het zou kunnen zijn dat er iemand binnen is die hulp nodig heeft. Het plaatje van de open deur, sleutels in het slot en de fiets in de tuin is een reden om de politie te bellen. 

Wij mogen de woning niet betreden, dus ik bel 112. Vijf minuten later staan er twee alleraardigste agenten. Deze doorzoeken de woning die leeg blijkt te zijn. Ondertussen heeft één van de buren de bewoonster gebeld. Zij belde op haar beurt haar inwonende dochter. Het meisje was zonder er bij na te denken vertrokken en vergeten de boel af te sluiten.

__________________

Ed de Laater houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn belevenissen tijdens zijn bezigheden voor Ogen en Oren. Ed en 200 andere vrijwilligers, lopen regelmatig rondes door Purmerend en de Beemster. Het doel van het project is om bewoners te bewegen zelf op pad te gaan en de wijk met andere ogen te bekijken. Dit kunnen bewoners bijvoorbeeld doen door de politie te bellen als ze iets verdachts zien. Wilt u ook deelnemen aan Ogen en Oren? Kijk dan voor meer info op de website.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,720FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
4.5 ° C
5 °
3.9 °
82 %
4kmh
100 %
ma
5 °
di
3 °
wo
6 °
do
2 °
vr
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.