13.8 C
Purmerend
donderdag 1 juni 2023
Home112Het mysterie van de gele driehoeken in de Purmerendse wijken

Het mysterie van de gele driehoeken in de Purmerendse wijken

Purmerend – In steeds meer Purmerendse wijken kom je ze tegen. Mysterieuze gele driehoeken op de weg. Volgens de een geven ze aan waar de kabouters met de gele puntmutsen wonen. Volgens de ander zijn deze tekens een ordinaire marketingstunt van een nieuwe telefoonprovider.

Wij doken in de materie en kwamen na een zoektocht erachter dat deze tekens op de weg een verwijzing zijn voor de brandweer. De brandweer brengt deze gele driehoekjes op het wegdek aan om met spoed rijdende brandweervoertuigen aan te wijzen waar een bluswatervoorziening te vinden is.

De gele driehoek verwijst met zijn punt naar dit soort bluswatervoorzieningen.

Bluswatervoorzieningen zijn plekken waar de brandweer water kan tappen om brand te blussen: brandkranen, die zijn aangesloten op het waterleiding net, en brand putten die toegang geven tot het grondwater. In de praktijk bleek het echter steeds vaker voor te komen dat kranen of putten gezocht moesten worden. Het systeem van de gele driehoekjes is uitvoerig getest en werkt prima, aldus een expert van de brandweer.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,276FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15.6 °
12 °
75 %
4.9kmh
85 %
do
13 °
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.