Het mysterie van de gele driehoeken in de Purmerendse wijken

Purmerend – In steeds meer Purmerendse wijken kom je ze tegen. Mysterieuze gele driehoeken op de weg. Volgens de een geven ze aan waar de kabouters met de gele puntmutsen wonen. Volgens de ander zijn deze tekens een ordinaire marketingstunt van een nieuwe telefoonprovider.

Wij doken in de materie en kwamen na een zoektocht erachter dat deze tekens op de weg een verwijzing zijn voor de brandweer. De brandweer brengt deze gele driehoekjes op het wegdek aan om met spoed rijdende brandweervoertuigen aan te wijzen waar een bluswatervoorziening te vinden is.

De gele driehoek verwijst met zijn punt naar dit soort bluswatervoorzieningen.

Bluswatervoorzieningen zijn plekken waar de brandweer water kan tappen om brand te blussen: brandkranen, die zijn aangesloten op het waterleiding net, en brand putten die toegang geven tot het grondwater. In de praktijk bleek het echter steeds vaker voor te komen dat kranen of putten gezocht moesten worden. Het systeem van de gele driehoekjes is uitvoerig getest en werkt prima, aldus een expert van de brandweer.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*