112Purmerend

Het mysterie van de gele driehoeken in de Purmerendse wijken

Purmerend – In steeds meer Purmerendse wijken kom je ze tegen. Mysterieuze gele driehoeken op de weg. Volgens de een geven ze aan waar de kabouters met de gele puntmutsen wonen. Volgens de ander zijn deze tekens een ordinaire marketingstunt van een nieuwe telefoonprovider.

Wij doken in de materie en kwamen na een zoektocht erachter dat deze tekens op de weg een verwijzing zijn voor de brandweer. De brandweer brengt deze gele driehoekjes op het wegdek aan om met spoed rijdende brandweervoertuigen aan te wijzen waar een bluswatervoorziening te vinden is.

De gele driehoek verwijst met zijn punt naar dit soort bluswatervoorzieningen.

Bluswatervoorzieningen zijn plekken waar de brandweer water kan tappen om brand te blussen: brandkranen, die zijn aangesloten op het waterleiding net, en brand putten die toegang geven tot het grondwater. In de praktijk bleek het echter steeds vaker voor te komen dat kranen of putten gezocht moesten worden. Het systeem van de gele driehoekjes is uitvoerig getest en werkt prima, aldus een expert van de brandweer.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.