Purmerend

Mijlpaal voor Purmerendse schrijver Cees Baerts

Purmerend – Cees leerde lezen en schrijven op twintigjarige leeftijd en is sindsdien, een Nederlandse taalliefhebber. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zijn vrouw liet hem boodschappen doen met een lijstje en leerde hem netjes Nederlands schrijven. Later kocht zij een schijfmachine en een cursus Nederlands.

Overdag werd er gewerkt en in de avond was het blokken om het lezen en schrijven onder de knie te krijgen. Het resultaat mag er zijn, een prachtig boek met 35 geweldige verhalen. Zijn grootste wens, een boek uitgeven, is nu een feit.

Vanochtend kreeg Cees de eerste 1000 exemplaren thuis. “Waar laat ik nou zo’n berg boeken?”, vroeg Cees zich af op Twitter.

‘Het komt op als…’ geschreven door dyslect Cees Baerts zal op 6 september 2018 om 13:30 uur overhandigd worden aan Wethouder Harry Rotgans. De uitreiking van het eerste boek zal plaatsvinden in de Bibliotheek van Purmerend aan de Waterlandlaan 40, 1441 MP Purmerend. De bundel is verkrijgbaar bij de betere boekwinkel of via Broca.nu.

35 korte komische, emotionele en vermakelijke verhalen. Elk verhaal speelt zich af in en rondom Amsterdam. In onderstaande video vertelt Cees een verhaal over Johan uit de bundel.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.