Purmerend

Fotograaf Jos Breg verward met moordverdachte: “Deze studio heeft er niets te maken”

Purmerend – De website van de Purmerendse fotograaf en beeldend kunstenaar Jos Breg wordt ‘overladen met bezoekers’ die naar informatie over de voortvluchtige Jos Brech zoeken. Die laatste wordt gezocht naar aanleiding van de moord op Nicky Verstappen.

Dat meldt de Purmerendse fotograaf op zijn website. Voordat bezoekers op de homepage van de website van de fotograaf terechtkomen, krijgen ze een melding voorgeschoteld waarin hij duidelijk maakt niets met de gezochte verdachte te maken te hebben.

“Dit is de website van Fotostudio Jos Breg. Momenteel wordt onze fotostudio overladen met bezoekers die op ‘Jos Breg’ zoeken”, schrijft Jos Breg. “Dit naar aanleiding van de moord op Nicky Verstappen. De naam van de dader is Jos Brech (met CH dus), en deze fotostudio heeft hier niets mee te maken.”

Al snel nadat de Limburgse politie de naam Jos Brech had prijsgegeven, merkte de Purmerendse fotograaf dat de belangstelling voor zijn persoon flink toenam. Ongeveer anderhalf uur na aanvang van de persconferentie schreef hij al een eerste verklaring op Facebook.

“Hierbij wil ik meedelen dat ik niet degene ben die gezocht wordt in de persconferentie”, schreef hij. “Mijn naam schrijf je met BREG, en degene die gezocht wordt schrijf je met Brech, met CH dus.”

‘Niet uit die plaats’ 

Hoewel je de namen van de verdachte en de fotograaf exact hetzelfde klinken, zijn er volgens de Purmerender voldoende aanwijzingen dat hij er niets mee te maken heeft. “Ik kom niet uit die plaats”, verwijst hij naar Simpelveld, waar de gezochte Jos Brech vandaan komt. “En als je foto’s van degene bekijkt die ze zoeken, is het duidelijk.”

In een reactie onder zijn oorspronkelijke post meldt Breg dat de enorme belangstelling voor zijn naam er toe heeft geleid dat zijn website overbelast raakte en daardoor enige tijd uit de lucht is geweest.

Als we Jos Breg bellen voor een toelichting op de overlast die hij ervaart, maakt hij onmiddellijk duidelijk niet open te staan voor commentaar.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.