4.9 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomePurmerendZondagtip: gezellige en leuke rommelmarkt in de Hazepolder

Zondagtip: gezellige en leuke rommelmarkt in de Hazepolder

Purmerend – Morgen wordt de Hazepolder weer omgetoverd tot de grootste, gezelligste en leukste rommelmarkt van Waterland en omstreken. In vijf straten, waardoor makkelijk een rondje kan worden gelopen, zijn deze keer meer dan tweehondervijftig verkooppunten te vinden. Het is elke jaar weer feest voor jong en oud, want er is voor iedereen wel wat te vinden, en over de prijs kan worden onderhandeld. Vrijwel nergens anders wordt zoveel voor zo weinig aangeboden.

De markt wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd en de vrijwilligers hebben alles weer tot in de puntjes voorbereid. Zaterdagmiddag, als alle geparkeerde auto’s zijn vertrokken, worden de kramen opgezet en de wijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Bezoekers kunnen zondag gratis parkeren in de Claxonate van 8.30 tot 17.30 uur en ook voor parkeren in de binnenstad hoeft niet te worden betaald. Tegen betaling kan men terecht bij de firma Jonk. De buurt is overigens met de fiets goed te bereiken.

Afdingen

Uit doorgaans welingelichte bronnen is vernomen dat in voorgaande jaren leuke successen zijn behaald door kopers en verkopers. Zo wordt gezegd ‘dat er een schilderij is verkocht voor vijf euro en het later bij een tv programma vijfduizend euro waard bleek te zijn’. Ook andere, na afdingen, voor weinig geld verkochte spullen bleken achteraf ‘een fortuin’ te hebben opgeleverd voor kopers. Ook over verkopers gaan onbevestigde geruchten, zoals een familie die de hele zolder voor de deur had uitgestald en na de markt spoorslags naar een ver en zonnig vakantieland is vertrokken.

VIP

Naast de enorme uitstalling van handelswaar kunnen bezoekers ook terecht in het VIP- gebouw (Voedsel, Informatie en Plassen) aan de Abraham Kuyperstraat. Hier bevindt zich tijdens de markt het episch centrum van het hele gebeuren. De markt staat verder in de Hugo de Grootstraat, Schaepmanstraat en op de Thorbeckekade en het Troelstraplein.

Tip van de organisatie: Kom lopend of op de fiets, neem grote tassen mee en geniet van deze bijzondere rommelmarkt op zondag 26 augustus in de Hazepolder.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
4.9 ° C
5.6 °
3.9 °
90 %
4.3kmh
15 %
zo
5 °
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.