18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
Home* Nazomer FeestweekErvaar de wereld van de hulpverleningsdiensten tijdens Nazomerfeestweek 2018

Ervaar de wereld van de hulpverleningsdiensten tijdens Nazomerfeestweek 2018

Purmerend – Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 8 september de jaarlijkse open dag op de brandweerpost Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. Diverse demonstraties geven een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Kinderprogramma

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. Als je aan al deze activiteiten hebt meegedaan, krijg je een echt ‘blusdiploma’.

Brandweer VR Experience

Kom tijdens de open dag de Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Demonstraties

Wat doen de hulpverleningsdiensten als er een gebouw instort? Dit kun je live meemaken tijdens de open dag. Net als bij een echte ramp zetten we die dag voor het opsporen van vermiste personen reddingshonden in. Vervolgens laat de brandweer zien hoe zij deze mensen onder het puin vandaan haalt. Verder zijn er natuurlijk demonstraties van de jeugdbrandweer post Purmerend, het Snelle Interventie Voertuig en een autobrand.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig waardoor je een compleet beeld krijgt.  Wie komen er allemaal? Onder andere de politie, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, dierenambulance en het Rode Kruis.

Parkeren?

Er is weinig parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Kijk ook op de website van Brandweer Zaanstreek-Waterland: https://www.brandweer.nl/zaanstreek-waterland/evenementen/2018/open-dag-brandweer-zaanstreek-waterland.

Foto’s: Open dag 2017 – Haico Kats.

Relevant artikel:

Open dag brandweer druk bezocht (fotoverslag)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.