* Nazomer Feestweek

Vriendenclubs en bedrijven gezocht voor Koebootrace Nazomerfeestweek 2018

Purmerend – De Koebootrace is vast onderdeel van het openingsweekend van de Nazomerfeestweek. Teams uit heel Purmerend strijden tegen elkaar op open houten boten waarmee vroeger koeien en hooi werden overgezet. De boten met 10 roeiers plus een stuurman roeien met scheppen zo snel mogelijk naar de bel. Maar dit jaar is er voor het eerst een probleem. Er zijn nog te weinig teams.

Joke Martens van de organisatie; “Dit jaar hebben wij slechts 5 aanmeldingen gehad. Dat is veel te weinig om er, net zoals afgelopen jaren, een spektakel van te maken. We zijn dus nog op zoek naar bedrijven, vriendenclubs, sportclubs of buurtverenigingen die mee willen doen. Meld je team van 11 personen aan via [email protected] o.v.v. Koebotenrace 2018. Dan zorgen wij tijdens de Nazomerfeesweek 2018 voor boten, scheppen, aanmoedigingen, prijzen en eeuwige roem!.”

De Koebootrace is echte Waterlandse folklore. De twee koeboten die normaal gebruikt worden voor transport van vee, worden geroeid door een tienmans bemanning. Een stuurman geeft aanwijzingen. De koebootrace wordt gehouden bij de Melkwegbrug op zondag 9 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur.

Update: De organisatie heeft besloten om de Koebootrace dit jaar geen doorgang te laten vinden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.