11.1 C
Purmerend
donderdag 1 juni 2023
Home* Nazomer FeestweekVriendenclubs en bedrijven gezocht voor Koebootrace Nazomerfeestweek 2018

Vriendenclubs en bedrijven gezocht voor Koebootrace Nazomerfeestweek 2018

Purmerend – De Koebootrace is vast onderdeel van het openingsweekend van de Nazomerfeestweek. Teams uit heel Purmerend strijden tegen elkaar op open houten boten waarmee vroeger koeien en hooi werden overgezet. De boten met 10 roeiers plus een stuurman roeien met scheppen zo snel mogelijk naar de bel. Maar dit jaar is er voor het eerst een probleem. Er zijn nog te weinig teams.

Joke Martens van de organisatie; “Dit jaar hebben wij slechts 5 aanmeldingen gehad. Dat is veel te weinig om er, net zoals afgelopen jaren, een spektakel van te maken. We zijn dus nog op zoek naar bedrijven, vriendenclubs, sportclubs of buurtverenigingen die mee willen doen. Meld je team van 11 personen aan via [email protected] o.v.v. Koebotenrace 2018. Dan zorgen wij tijdens de Nazomerfeesweek 2018 voor boten, scheppen, aanmoedigingen, prijzen en eeuwige roem!.”

De Koebootrace is echte Waterlandse folklore. De twee koeboten die normaal gebruikt worden voor transport van vee, worden geroeid door een tienmans bemanning. Een stuurman geeft aanwijzingen. De koebootrace wordt gehouden bij de Melkwegbrug op zondag 9 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur.

Update: De organisatie heeft besloten om de Koebootrace dit jaar geen doorgang te laten vinden.4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,273FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
11.1 ° C
11.7 °
10.1 °
86 %
2.7kmh
38 %
do
15 °
vr
17 °
za
19 °
zo
19 °
ma
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.