6.8 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendVoorleesmiddag op de kinderboerderij op 7 september

Voorleesmiddag op de kinderboerderij op 7 september

Purmerend – Op vrijdag 7 september kunnen jonge kinderen (en hun ouders) terecht bij Kinderboerderij de Ridder voor een voorleesmiddag. Het thema is – heel toepasselijk – dieren op de boerderij. De middag wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering en duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

De vriendinnen Rachelle Wagner en Sara Mars organiseren de voorleesmiddag. Sara werkt bij de gemeente en zocht contact met haar collega’s van de kinderboerderij, waar direct enthousiast gereageerd werd op het idee. Allebei doen ze iets met taal: Rachelle is redacteur en Sara communicatieadviseur. Ze zijn gek op lezen en hopen met de middag hun liefde voor taal over te brengen op het jonge publiek. Rachelle: ‘Voorlezen is een belangrijk onderdeel van mijn jeugd geweest. Dikkie Dik, Pluk van de Petteflet – iedere avond lazen mijn ouders me wel een verhaaltje voor. Bovendien is voorgelezen worden niet alleen heel leerzaam, maar ook gewoon heel leuk!’

Bibliotheek

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Zij kunnen daardoor niet goed meekomen en hebben daar last van in het dagelijks leven. Dat raakt de hele samenleving. Reden genoeg om in actie te komen, vonden de vriendinnen. Want juist op jonge leeftijd is voorgelezen worden een belangrijke manier om je taalvaardigheid te vergroten. Sara: ‘We hebben contact gezocht met Bibliotheek Waterland, waar ze ons uitgebreid hebben geholpen met tips en boeken. Ook de bibliotheek organiseert allerlei activiteiten in deze week. Ze vonden het een leuk initiatief en lenen ons alle materialen voor de voorleesmiddag.’ De Week van de Alfabetisering duurt van 3 tot en met 9 september 2018.

Relevant artikel:

Taal en muziek tijdens Week van de alfabetisering


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
7.8 °
5.5 °
68 %
0.9kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.