* ogen en orenPurmerend

Ogen en oren: Eerlijkheid duurt het langst

Purmerend – Ik zie een oproep om uit te kijken naar een verloren portemonnee. Tegen de gewoonte in ga ik een kwartier eerder fietsen. Ik zie op het dak van een geparkeerde auto iets liggen wat een portemonnee blijkt te zijn.

Op een rustige plek bekijk ik de pasjes om een adres te achterhalen. Gelukkig vond ik een adres. Ik belde aan bij de bewuste woning en vertelde de eigenaar dat zijn verloren eigendom was gevonden. Hij was zeer blij en ontdaan over zoveel eerlijkheid. Op zijn vraag of er nog geld inzat, moest ik het antwoord schuldig blijven. De eerder gepinde €300,00 bleek er nog in te zitten! Eigenaar blij, ik blij! Daarna nog een leuke ronde door de wijk gedaan

 

__________________

Ed de Laater houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn belevenissen tijdens zijn bezigheden voor Ogen en Oren. Ed en 200 andere vrijwilligers, lopen regelmatig rondes door Purmerend en de Beemster. Het doel van het project is om bewoners te bewegen zelf op pad te gaan en de wijk met andere ogen te bekijken. Dit kunnen bewoners bijvoorbeeld doen door de politie te bellen als ze iets verdachts zien. Wilt u ook deelnemen aan Ogen en Oren? Kijk dan voor meer info op de website.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.