Purmerend: 110 woninginbraken in eerste helft 2018

Politieagenten doen onderzoek in de buurt na een woninginbraak op Triton.

Purmerend – In het eerst half jaar van 2018 zijn er in Purmerend 110 inbraken gepleegd. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2017 zijn dit er 2 meer. De wijken. Wheermolen, Gors-Noord en Purmer-Noord hadden te maken met een stijging. In de wijken Overwhere, Purmer-Zuid en Weidevenne is het aantal woninginbraken juist gedaald.

Een derde van de woninginbraken vonden het afgelopen half jaar plaats in Purmer-Noord. De meeste van deze inbraken vonden plaats in de maanden januari en februari. Daarna namen de inbraken af. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de politie aanhoudingen heeft gedaan in een dadergroep. Verder is aan WhatsApp groepen en vrijwilligers van Ogen en Oren medewerking gevraagd om extra alert te zijn.

Hoe komt het dat de ene wijk inbraak gevoeliger is dan de andere?

Er is een groot verschil tussen de wijken in Purmerend. Hier zijn verschillende redenen voor. De beveiligingsgraad van de woningen en de samenstelling van de wijk hebben vaak invloed op het aantal woninginbraken. In nieuwere wijken is er vaker sprake van veiligheidssloten en beter hang- en sluitwerk. Ook is er een duidelijk verschil tussen wijken met veel sociale controle en wijken waar dit minder gebeurd. De politie is vaak afhankelijk van een telefoontje over een verdachte situatie om een woninginbreker aan te kunnen houden. Een andere belangrijke reden waarom er in de ene buurt meer wordt ingebroken dan in een andere, is de ligging. Woonwijken die dicht bij een grote weg liggen zijn vaker in trek bij inbrekers die van buiten de gemeente komen.

Tips om inbraak te voorkomen

Meer informatie over dit onderwerp: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*