10 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
Home112Purmerend: 110 woninginbraken in eerste helft 2018

Purmerend: 110 woninginbraken in eerste helft 2018

Purmerend – In het eerst half jaar van 2018 zijn er in Purmerend 110 inbraken gepleegd. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2017 zijn dit er 2 meer. De wijken. Wheermolen, Gors-Noord en Purmer-Noord hadden te maken met een stijging. In de wijken Overwhere, Purmer-Zuid en Weidevenne is het aantal woninginbraken juist gedaald.

Een derde van de woninginbraken vonden het afgelopen half jaar plaats in Purmer-Noord. De meeste van deze inbraken vonden plaats in de maanden januari en februari. Daarna namen de inbraken af. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de politie aanhoudingen heeft gedaan in een dadergroep. Verder is aan WhatsApp groepen en vrijwilligers van Ogen en Oren medewerking gevraagd om extra alert te zijn.

Hoe komt het dat de ene wijk inbraak gevoeliger is dan de andere?

Er is een groot verschil tussen de wijken in Purmerend. Hier zijn verschillende redenen voor. De beveiligingsgraad van de woningen en de samenstelling van de wijk hebben vaak invloed op het aantal woninginbraken. In nieuwere wijken is er vaker sprake van veiligheidssloten en beter hang- en sluitwerk. Ook is er een duidelijk verschil tussen wijken met veel sociale controle en wijken waar dit minder gebeurd. De politie is vaak afhankelijk van een telefoontje over een verdachte situatie om een woninginbreker aan te kunnen houden. Een andere belangrijke reden waarom er in de ene buurt meer wordt ingebroken dan in een andere, is de ligging. Woonwijken die dicht bij een grote weg liggen zijn vaker in trek bij inbrekers die van buiten de gemeente komen.

Tips om inbraak te voorkomen

Meer informatie over dit onderwerp: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
10 ° C
10.6 °
9.4 °
94 %
1.3kmh
100 %
vr
10 °
za
8 °
zo
7 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.