18.1 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
Home* DierenleedDierenbeul propt eend hardhandig in put in Volendam (video)

Dierenbeul propt eend hardhandig in put in Volendam (video)

Volendam – Schokkende beelden op zaterdagnacht in Volendam. Een onbekende man heeft die nacht in de C.J. Conijnstraat een eend in een put gestopt. Een toevallige passant vond het arme beestje zondagochtend en wist hem na vier uur uit zijn benarde situatie te bevrijden. “Ik schrok me kapot.”

De Volendamse vrouw liep zondagochtend rond 09.00 uur nietsvermoedend over straat, toen ze ineens wat veren uit een put zag komen. “Ik dacht eerst dat een kat een vogel te grazen had genomen, maar toen ik dichterbij kwam, zag ik gewoon een eend zitten”, vertelt ze.

‘Ze misten er al één’

De vrouw deed de put open en de eend bleek nog te leven. Hij liep terug naar het water, maar was wel gewond geraakt en zat onder het bloed. “De eend is onderdeel van een groepje eenden hier in de buurt. Buurtbewoners verzorgen de beesten met enige regelmaat en er bleek er vanochtend al eentje te missen”, zegt de verontwaardigde vrouw. “Die zat dus in de put.”

De Volendamse bedacht zich geen moment en vroeg aan een winkelier in de straat de camerabeelden op. En die waren schokkend. “Ik schrok me kapot toen ik de man met het beestje in zijn handen zag lopen”, legt ze uit.

Schokkende beelden

In de video is te zien dat een man de eend bij zijn nek beetpakt, de put open doet en het diertje er vervolgens in smijt. Tot overmaat van ramp drukt de man de put nog ruw dicht door er een harde trap op te geven. “Wat een idioot”, zegt de vrouw woedend. “Ik hoop dat ze hem pakken.”

Met de eend gaat het naar omstandigheden goed. Gisteren heeft de dierenambulance een kijkje genomen om in te schatten wat de verwondingen van het diertje waren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.5 °
16 °
69 %
2.7kmh
92 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.