7.3 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendIllegaal geplaatste noodlokalen Da Vinci College mogen blijven staan

Illegaal geplaatste noodlokalen Da Vinci College mogen blijven staan

Purmerend – De tien noodlokalen bij het Da Vinci College (PSG) aan de. J. Naberstraat mogen van de gemeente blijven staan ondanks dat ze illegaal zijn geplaatst. Dit laat het college weten in een memo aan de gemeenteraad. 

Voor de noodlokalen is er door het PSG geen vergunning aangevraagd. Ook de daarbij behorende procedure voor de omgevingsvergunning heeft niet plaatsgevonden. De gemeente zou handhavend kunnen optreden en de PSG dwingen om de lokalen weer te verwijderen, maar dat doet ze nu dus niet.

“ln het belang van de leerlingen en het onderwijs dat zij behoren te krijgen, heeft de gemeente de lokalen onderzocht op veiligheid. De conclusie van dit onderzoek is, dat de lokalen veilig zijn voor gebruik en voldoen aan de bouwkundige eisen. Daarom handhaaft de gemeente niet en laten wij de lokalen nu staan.”, zo laat het college weten.

“Deze werkwijze is niet zoals het hoort en is niet zoals wij normaliter met elkaar omgaan. Binnenkort heb ik hierover een gesprek met de directie van het PSG. Het proces van de omgevingsvergunning wordt voortgezet na het overleg dat snel plaatsvindt met het schoolbestuur over het doorlopen proces en de bijbehorende communicatie met de gemeente en de omwonenden.”, schrijft wethouder van Meekeren. De omgevingsvergunning is inmiddels in procedure gezet.

Raadslid Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend geeft op twitter aan dat hij het belachelijk vind. “Hoe leg je dit aan de burger uit?”, vraagt hij zich af. “Het college is nu al volstrekt ongeloofwaardig.” De partij beraadt zich op verdere stappen.

https://twitter.com/awboer/status/1036276350041169920

De memo van het college aan de gemeenteraad vindt u hier: Download


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.5 °
6 °
63 %
1.3kmh
100 %
di
8 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.