Illegaal geplaatste noodlokalen Da Vinci College mogen blijven staan

Purmerend – De tien noodlokalen bij het Da Vinci College (PSG) aan de. J. Naberstraat mogen van de gemeente blijven staan ondanks dat ze illegaal zijn geplaatst. Dit laat het college weten in een memo aan de gemeenteraad. 

Voor de noodlokalen is er door het PSG geen vergunning aangevraagd. Ook de daarbij behorende procedure voor de omgevingsvergunning heeft niet plaatsgevonden. De gemeente zou handhavend kunnen optreden en de PSG dwingen om de lokalen weer te verwijderen, maar dat doet ze nu dus niet.

“ln het belang van de leerlingen en het onderwijs dat zij behoren te krijgen, heeft de gemeente de lokalen onderzocht op veiligheid. De conclusie van dit onderzoek is, dat de lokalen veilig zijn voor gebruik en voldoen aan de bouwkundige eisen. Daarom handhaaft de gemeente niet en laten wij de lokalen nu staan.”, zo laat het college weten.

“Deze werkwijze is niet zoals het hoort en is niet zoals wij normaliter met elkaar omgaan. Binnenkort heb ik hierover een gesprek met de directie van het PSG. Het proces van de omgevingsvergunning wordt voortgezet na het overleg dat snel plaatsvindt met het schoolbestuur over het doorlopen proces en de bijbehorende communicatie met de gemeente en de omwonenden.”, schrijft wethouder van Meekeren. De omgevingsvergunning is inmiddels in procedure gezet.

Raadslid Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend geeft op twitter aan dat hij het belachelijk vind. “Hoe leg je dit aan de burger uit?”, vraagt hij zich af. “Het college is nu al volstrekt ongeloofwaardig.” De partij beraadt zich op verdere stappen.

De memo van het college aan de gemeenteraad vindt u hier: Download

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*