Purmerend

Illegaal geplaatste noodlokalen Da Vinci College mogen blijven staan

Purmerend – De tien noodlokalen bij het Da Vinci College (PSG) aan de. J. Naberstraat mogen van de gemeente blijven staan ondanks dat ze illegaal zijn geplaatst. Dit laat het college weten in een memo aan de gemeenteraad. 

Voor de noodlokalen is er door het PSG geen vergunning aangevraagd. Ook de daarbij behorende procedure voor de omgevingsvergunning heeft niet plaatsgevonden. De gemeente zou handhavend kunnen optreden en de PSG dwingen om de lokalen weer te verwijderen, maar dat doet ze nu dus niet.

“ln het belang van de leerlingen en het onderwijs dat zij behoren te krijgen, heeft de gemeente de lokalen onderzocht op veiligheid. De conclusie van dit onderzoek is, dat de lokalen veilig zijn voor gebruik en voldoen aan de bouwkundige eisen. Daarom handhaaft de gemeente niet en laten wij de lokalen nu staan.”, zo laat het college weten.

“Deze werkwijze is niet zoals het hoort en is niet zoals wij normaliter met elkaar omgaan. Binnenkort heb ik hierover een gesprek met de directie van het PSG. Het proces van de omgevingsvergunning wordt voortgezet na het overleg dat snel plaatsvindt met het schoolbestuur over het doorlopen proces en de bijbehorende communicatie met de gemeente en de omwonenden.”, schrijft wethouder van Meekeren. De omgevingsvergunning is inmiddels in procedure gezet.

Raadslid Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend geeft op twitter aan dat hij het belachelijk vind. “Hoe leg je dit aan de burger uit?”, vraagt hij zich af. “Het college is nu al volstrekt ongeloofwaardig.” De partij beraadt zich op verdere stappen.

De memo van het college aan de gemeenteraad vindt u hier: Download

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.