12.3 C
Purmerend
donderdag 1 juni 2023
HomeCultuurZaterdag 22 september: cultuurparade ‘UITdagen!’ in Purmerend

Zaterdag 22 september: cultuurparade ‘UITdagen!’ in Purmerend

Purmerend – Elk jaar organiseren de culturele instellingen in Purmerend een gratis toegankelijke cultuurparade voor jong en oud. Dit jaar wordt het Waagplein vóór Theater de Purmaryn weer omgetoverd tot een festivalterrein met meer dan 30 optredens!

Op drie binnen -én buitenpodia kun je zaterdag 22 september van 12.00 tot 17.30 uur gratis aan allerlei activiteiten deelnemen en van optredens genieten. Loop eens het theater binnen en plof neer in het rode pluche!

Maak kennis met het nieuwe programma van de Purmerendse theaters via de live voorproefjes. Voor kinderen is er Pipo de Clown (gespeeld door de Purmerender Mitch Blaauw), Kikker, Poppentheater Koekla en de Familie van Nielie. En voor de volwassenen aanstormend cabarettalent Anne Neuteboom, Oerol-hit Theatergroep Bambie en Parade-hit Zoutmus. Poppodium P3 presenteert de uit Purmerend afkomstige singer- songwriter Leah Rye en als afsluiter van de dag de Purmerendse reggaeband Born a Tribe!

Tekst loopt door onder foto.
Foto aangeleverd. Credits: Fred Smalhout.

De hele dag door zijn er optredens van lokale dansscholen, muzikanten, orkesten, theatergezelschappen en het NKT. Leuk om je (klein)kinderen te zien optreden, maar ook om eens te kijken of je je wilt aanmelden bij een vereniging. Thea Taal en Theatergroep Leo XIII lezen voor de kleintjes de mooiste verhalen voor, er is een goochelaar, kinderen kunnen zich laten schminken en kunnen zelf t-shirts maken op bijzondere verffietsen.

Muziekschool Waterland geeft allerlei workshops in Het Stamhuis waar je verschillende instrumenten kunt uitproberen zoals een gitaar of een piano. En misschien wel de coolste maar in ieder geval spannendste activiteit van de dag is de Escaperoom in de trouwzaal van het Purmerends Museum, georganiseerd door Bibliotheek Waterland.

Kijk voor meer informatie over de UITdagen op www.facebook.com/uitdagen. Like de pagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én het programma.

De UITdagen! is een initiatief van Theater de Purmaryn en Theater De Verbeelding.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,277FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.3 ° C
13.3 °
11.1 °
79 %
5.8kmh
100 %
do
12 °
vr
17 °
za
19 °
zo
18 °
ma
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.