17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeGemeenteFinanciële problemen? Trek zo snel mogelijk aan de bel!

Financiële problemen? Trek zo snel mogelijk aan de bel!

Purmerend – “Mensen moeten veel eerder aan de bel trekken als ze het financieel moeilijk hebben”, dat vertelt Anja Bonnes van Preventie Werkt! (gemeente Purmerend) aan Regio Purmerend. “Vaak wachten mensen tot ze uitzichtloos in de schulden zitten en dat is jammer. Want door ondersteuning in een vroegtijdig stadium zorg je er voor dat je niet verder in de problemen komt. Als je één regeling treft met een incassobureau of deurwaarder en je denkt bij jezelf ‘ik weet niet of ik dit ga redden de komende maanden’ is het al verstandig om contact met ons op te nemen.”

In Nederland raken meer en meer mensen in financiële problemen. De economie trekt snel aan, maar er zijn nog veel mensen in ons land die in de schulden zitten. De gemeente Purmerend wil meer aandacht voor deze groep mensen. Het team Preventie armoede/schulden helpt inwoners van Purmerend om weer financieel gezond te worden.

“Zodra je merkt dat je begint te schuiven met geld om de maand door te komen, kunnen we al iets voor je betekenen. We hebben een oerwoud aan mogelijkheden tot onze beschikking. Natuurlijk kijken we of je alle ‘potjes’ benut, waar je recht op hebt, dat zijn er vaak meer dan je zou denken.

Wat vaak nog belangrijker is: we nemen contact op met schuldeisers en leggen uit dat de regeling die getroffen is, niet haalbaar is. Met name incassobureaus en deurwaarders zetten je een mes op je keel om een zo hoog mogelijke regeling te treffen. Deze regelingen brengen mensen extra in de problemen. Een vicieuze cirkel waar je soms maar moeilijk uit kunt komen. Wij als gemeente kunnen vaak een totaal ander gesprek met deze schuldeisers voeren, dan je als burger kunt. Het doel is om financieel gezond te worden. Niet om mensen verder in de problemen te brengen.”

“Mensen die in de financiële problemen zitten, zijn vaak bezig met het “nu” in plaats van de lange termijn. Hoe overleef ik vandaag, morgen, deze maand”, gaat Anja verder. “Ondersteuning geeft rust. We proberen een oplossing vorm te geven, die haalbaar en reëel is. Als het nodig is, kunnen we op jouw verzoek zelfs tijdelijk jouw administratie overnemen. Het is zonde om te lang met dit soort problemen rond te lopen.”

Anja Bonnes en Angelique Croes zijn de twee gezichten van Preventie Werkt!

 

Herken je je op één of andere manier in dit verhaal? Neem dan contact op met Preventie Werkt!

Je kunt de gemeente bellen en vragen naar Anja Bonnes of Angelique Croes van Preventie Werk! (0299) 452 452.

Anja en Angelique zijn ook bereikbaar via e-mail ([email protected]) of via de facebookpagina van Preventie Werkt!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.