14.4 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Nazomer FeestweekNazomerfeestweek: programma zaterdag 8 september

Nazomerfeestweek: programma zaterdag 8 september

Purmerend – De Nazomerfeestweek is weer van start gegaan. Van vrijdag 7 september tot en met zondag 16 september is er van alles te doen in Purmerend. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de vele activiteiten en geven we verslag in woord en beeld. Hieronder vindt u het programma van zaterdag 8 september. Het complete programmaoverzicht vindt u hier.

Zaterdag 8 september – Open dag brandweer, modelbouwvereniging, marktstadwalk, rollatorloop

Op diverse plaatsen in de stad worden de deuren geopend voor een open dag: neem een kijkje bij de Brandweer, de Modelbouwvereniging en loop binnen bij diverse monumenten waaronder historische schepen langs de Beemsterburgwal. Actief bezig zijn? Doe mee aan de Markstadwalk of de Rollatorloop.


SPORT 2000 MARKTSTADWALK – START ROND DE KOEMARKT – ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018  vanaf 09.00 – 15.00 uur

Ook de MarktstadWalk krijgt dit jaar weer een vervolg. Samen met Spurd wordt alweer de vijfde MarktstadWalk georganiseerd.
De start van de MarktstadWalk is op zaterdag 8 september 2018:
– Van 09.00-10.00 uur voor de 25 kilometer
– Van 10.00-11.00 uur voor de 13 kilometer
– Van 11.00-13.00 uur voor de de Family Walk van 5,7 kilometer

De deelnamekosten voor de MarktstadWalk zijn:
✅13km of 25km kost € 7,- per persoon.
✅ Family Walk kost € 3,- voor 1 persoon, bij vier personen € 10,- en iedere persoon extra € 2,50.

Wil je iets extra’s doneren voor ons goede doel Special Forces dan kun je dat doen in de collectebussen op de toonbank. Alvast namens alle sporters van Special Forces bedankt!

Wat krijg je bij je deelname:
– Drie mooie wandeltochten vanuit het centrum, dwars door het Purmerbos en de groene wijken van Purmerend
– Stempel mogelijkheid voor de wandelaars met een wandel logboek
– Extra toilet voorzieningen bij aanvang van de wandeling en bij de 24km ook onderweg
– Bij de finish ontvang je een herinnering aan de wandeltocht
– Tot slot ontvang je nog een cadeautje beschikbaar gesteld door Sport2000.

Schrijf je nu in op:  www.marktstadwalk.nl/inschrijven

Volg de Facebookpagina voor alle nieuwtjes over dit evenement!
Na de finish is het op het nabij gelegen uitgaansplein “de Koemarkt” heerlijk bijkomen onder het genot van een hapje en drankje.

Marktstad mixtoernooi en jeugd openingstoernooi in De Beuk

Op 8 september organiseert VIP het marktstad mixtoernooi en een openingstoernooi voor zijn jeugd in sporthal de Beuk. Je kan aan beide toernooien gratis meedoen. Hieronder staat wat beide toernooien inhoudt en hoe je je aanmeldt. Schrijf je op tijd in, want je kan je aanmelden tot en met 7 september.

Het openingstoernooi voor de jeugd is een mixtoernooi voor alleen de eigen abc-jeugd. Bij dit toernooi bestaan de teams uit jeugdspelers/speelsters van VIP plus een speler of speelster van VIP heren 1 of dames 1. Aan het einde van het toernooi worden er 6 spelers/speelsters uitgekozen van de deelnemende jeugdleden die opvielen bij het toernooi, zij mogen proberen om een set te winnen van een mixteam van heren 1 en dames 1. Het gehele programma van het openingstoernooi vindt plaats van 15:00 tot ongeveer 18:30. De teams worden willekeurig samengesteld, echter je kan je aanmelden als duo en dan kom je sowieso met hem/haar in het team. Wil je hieraan meedoen stuur dan een mail naar [email protected] met het team waarin je competitie speelt of meetraint, je naam en eventueel degene waarmee je mee in het team wilt komen. Na dit leuke toernooi kun je je natuurlijk ook nog meedoen met het marktstad mixtoernooi.

Het marktstad mixtoernooi is een toernooi waarbij iedereen zich kan aanmelden, zowel goede volleyballers als mensen die nog nooit hebben gevolleybald maar voor de lol wel een keer een toernooi willen spelen. Het gezelligheidstoernooi voor iedereen is van 19:00 tot ongeveer 22:00. Er wordt gespeeld met de gewone volleybal regels. Je kan je als team, alleen of met een paar mensen aanmelden. Als je je als team aanmeldt geef dan alle teamleden op en je teamnaam aan het mailadres [email protected] . Geef je alleen op of als een groepje kleiner dan 6, stuur dan ook een mail naar hetzelfde adres met al je teamleden of alleen je eigen naam als je je alleen opgeeft.

Open dag Handboogvereniging vanaf 10:00 uur

Open dag bij Handboog Sport Vereniging  Waterlandschutters

Vanaf 10:00 uur

  • Er staat koffie of thee voor u klaar
  • Schieten onder begeleiding in de zaal
  • Buitendemostraties van allerlei boogsoorten
  • Rondlopende schutters voor al uw vragen
  • Voor de hele kleintjes; schieten met veiligheidspijlen

OPEN MONUMENTEN DAG – Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend – van 10.00 – 16.00 uur

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek. Vanaf juli 2018 kunt u voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2018 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ op deze website.
https://www.openmonumentendag.nl/bezoeken/bezoek-open-monumentendag/

Rollatorloop – Zaterdag 8 september van 14.30 tot 16.00 uur

Tijdens deze Nazomerfeestweek organiseert Spurd tijdens de MarktstadWalk de spectaculaire rollatorloop.

Deelnemers met rolstoel of rollator zijn met hun begeleider vanaf 14.30 uur van harte welkom op de Koemarkt. Verzamelen bij de oranje start/finishboog van Spurd.
Iedereen krijgt een routekaart overhandigd. Met deze routekaart loopt/rijdt men naar eigen inzicht met begeleider langs diverse locaties in ons stadje.

U finisht op de Koemarkt bij de finishboog waar iedereen een mooie herinnering omgehangen krijgt.

Deelname is gratis, aanmelden niet noodzakelijk, maar aanmelden van een groep is gewenst. Voor vragen over de rollatorloop neemt u contact op met Spurd:[email protected] of 0299-418100.

OPEN DAG BRANDWEER – Zaterdag 8 september 2018 van 10.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 10 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanaf de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland. Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving.

OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND  – Trimpad 11 Purmerend – Zaterdag 8 september 2018 van 10:00 tot 18:00 uur

De Modelbouw Vereniging Waterland eo zal in de nazomerfeestweek haar jaarlijkse open dagen houden.

Op het eigen circuit / terreinbaan worden demo’s gegeven met oa de Waterland 500 voor Offroad rijders. Verder gaan we er ook activiteiten mee onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het noodzakelijke te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze

website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl

BRIDGE TOERNOOI – KOEMARKT nabij de Wim Ouburgbank – Zaterdag 8 SEPTEMBER 2018 – VANAF 11:00 uur tot 16:00 uur

Op zaterdag 8 september staan de bridgeverenigingen Eardy en Pubriso  met een tent op de Koemarkt. U kunt kijken hoe het spel gespeeld wordt. Leden van de club komen spelen zodat u kunt zien hoe het in de praktijk gaat.

U kunt ook meedoen om te ervaren hoe leuk het is om het spel te spelen.

Van te voren bepalen hoeveel slagen je denkt te kunnen halen en dat dan ook nog doen!

Van 11- 16 uur kunt u kijken of meedoen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ineke van der Moolen (tel. 0299-43 06 75 of e-mail: [email protected])Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.4 ° C
15.7 °
12.8 °
74 %
3.1kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
10 °
wo
9 °
do
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.