14.2 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
Home* nazomerfeestweek 2018Programma Nazomerfeestweek 2018 - het complete overzicht

Programma Nazomerfeestweek 2018 – het complete overzicht

Purmerend – Vanaf vrijdagavond 7 september is het weer zover! De Nazomerfeestweek gaat weer van start. Van vrijdag 7 september tot en met zondag 16 september is er van alles te doen in Purmerend. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de vele activiteiten en geven we verslag in woord en beeld.

Wij realiseren ons dat dit programmaoverzicht wellicht wat lang is. Daarom publiceren we dagelijks, rond de klok van 14:00 uur, ook het overzicht voor de dag daarna! Dagelijks kunt u ook een fotoreportage verwachten van de hoogtepunten van die dag.

Wij wensen alle inwoners van Purmerend heel veel plezier tijdens de Nazomerfeestweek 2018!

PROGRAMMA

Vrijdag 7 september – Opening Nazomerfeestweek met kaasconcert

KAASMARKT, HART PURMEREND VANAF 19:00 uur

In het feestjaar Purmerend 600 jaar STAD werden op de vrijdagen KAASCONCERTEN georganiseerd op de Kaasmarkt. Er werd een professioneel podium met licht en geluid geplaatst voor het stadsmuseum waarop lokale artiesten, bands of korpsen tussen 19:00 en 21:00 uur hun kunsten konden vertonen. Dit jaar willen we het kaasconcert als opening van de Nazomerfeestweek nieuw leven inblazen. Het stedelijk Orkest zal de invulling van deze avond op zich nemen.

Zaterdag 8 september – Open dag brandweer, modelbouwvereniging, marktstadwalk, rollatorloop

Op diverse plaatsen in de stad worden de deuren geopend voor een open dag: neem een kijkje bij de Brandweer, de Modelbouwvereniging en loop binnen bij diverse monumenten waaronder historische schepen langs de Beemsterburgwal. Actief bezig zijn? Doe mee aan de Markstadwalk of de Rollatorloop.

SPORT 2000 MARKTSTADWALK – START ROND DE KOEMARKT – ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018  vanaf 09.00 – 15.00 uur

Ook de MarktstadWalk krijgt dit jaar weer een vervolg. Samen met Spurd wordt alweer de vijfde MarktstadWalk georganiseerd.
De start van de MarktstadWalk is op zaterdag 8 september 2018:
– Van 09.00-10.00 uur voor de 25 kilometer
– Van 10.00-11.00 uur voor de 13 kilometer
– Van 11.00-13.00 uur voor de de Family Walk van 5,7 kilometer

De deelnamekosten voor de MarktstadWalk zijn:
✅13km of 25km kost € 7,- per persoon.
✅ Family Walk kost € 3,- voor 1 persoon, bij vier personen € 10,- en iedere persoon extra € 2,50.

Wil je iets extra’s doneren voor ons goede doel Special Forces dan kun je dat doen in de collectebussen op de toonbank. Alvast namens alle sporters van Special Forces bedankt!

Wat krijg je bij je deelname:
– Drie mooie wandeltochten vanuit het centrum, dwars door het Purmerbos en de groene wijken van Purmerend
– Stempel mogelijkheid voor de wandelaars met een wandel logboek
– Extra toilet voorzieningen bij aanvang van de wandeling en bij de 24km ook onderweg
– Bij de finish ontvang je een herinnering aan de wandeltocht
– Tot slot ontvang je nog een cadeautje beschikbaar gesteld door Sport2000.

Schrijf je nu in op:  www.marktstadwalk.nl/inschrijven

Volg de Facebookpagina voor alle nieuwtjes over dit evenement!
Na de finish is het op het nabij gelegen uitgaansplein “de Koemarkt” heerlijk bijkomen onder het genot van een hapje en drankje.

Marktstad mixtoernooi en jeugd openingstoernooi in De Beuk

Op 8 september organiseert VIP het marktstad mixtoernooi en een openingstoernooi voor zijn jeugd in sporthal de Beuk. Je kan aan beide toernooien gratis meedoen. Hieronder staat wat beide toernooien inhoudt en hoe je je aanmeldt. Schrijf je op tijd in, want je kan je aanmelden tot en met 7 september.

Het openingstoernooi voor de jeugd is een mixtoernooi voor alleen de eigen abc-jeugd. Bij dit toernooi bestaan de teams uit jeugdspelers/speelsters van VIP plus een speler of speelster van VIP heren 1 of dames 1. Aan het einde van het toernooi worden er 6 spelers/speelsters uitgekozen van de deelnemende jeugdleden die opvielen bij het toernooi, zij mogen proberen om een set te winnen van een mixteam van heren 1 en dames 1. Het gehele programma van het openingstoernooi vindt plaats van 15:00 tot ongeveer 18:30. De teams worden willekeurig samengesteld, echter je kan je aanmelden als duo en dan kom je sowieso met hem/haar in het team. Wil je hieraan meedoen stuur dan een mail naar [email protected] met het team waarin je competitie speelt of meetraint, je naam en eventueel degene waarmee je mee in het team wilt komen. Na dit leuke toernooi kun je je natuurlijk ook nog meedoen met het marktstad mixtoernooi.

Het marktstad mixtoernooi is een toernooi waarbij iedereen zich kan aanmelden, zowel goede volleyballers als mensen die nog nooit hebben gevolleybald maar voor de lol wel een keer een toernooi willen spelen. Het gezelligheidstoernooi voor iedereen is van 19:00 tot ongeveer 22:00. Er wordt gespeeld met de gewone volleybal regels. Je kan je als team, alleen of met een paar mensen aanmelden. Als je je als team aanmeldt geef dan alle teamleden op en je teamnaam aan het mailadres [email protected] . Geef je alleen op of als een groepje kleiner dan 6, stuur dan ook een mail naar hetzelfde adres met al je teamleden of alleen je eigen naam als je je alleen opgeeft.

Open dag Handboogvereniging vanaf 10:00 uur

Open dag bij Handboog Sport Vereniging  Waterlandschutters

Vanaf 10:00 uur

  • Er staat koffie of thee voor u klaar
  • Schieten onder begeleiding in de zaal
  • Buitendemostraties van allerlei boogsoorten
  • Rondlopende schutters voor al uw vragen
  • Voor de hele kleintjes; schieten met veiligheidspijlen

OPEN MONUMENTEN DAG – Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend – van 10.00 – 16.00 uur

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek. Vanaf juli 2018 kunt u voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2018 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ op deze website.
https://www.openmonumentendag.nl/bezoeken/bezoek-open-monumentendag/

Rollatorloop – Zaterdag 8 september van 14.30 tot 16.00 uur

Tijdens deze Nazomerfeestweek organiseert Spurd tijdens de MarktstadWalk de spectaculaire rollatorloop.

Deelnemers met rolstoel of rollator zijn met hun begeleider vanaf 14.30 uur van harte welkom op de Koemarkt. Verzamelen bij de oranje start/finishboog van Spurd.
Iedereen krijgt een routekaart overhandigd. Met deze routekaart loopt/rijdt men naar eigen inzicht met begeleider langs diverse locaties in ons stadje.

U finisht op de Koemarkt bij de finishboog waar iedereen een mooie herinnering omgehangen krijgt.

Deelname is gratis, aanmelden niet noodzakelijk, maar aanmelden van een groep is gewenst. Voor vragen over de rollatorloop neemt u contact op met Spurd:[email protected] of 0299-418100.

OPEN DAG BRANDWEER – Zaterdag 8 september 2018 van 10.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 10 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanaf de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland. Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus niet mogelijk.

OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND  – Trimpad 11 Purmerend – Zaterdag 8 september 2018 van 10:00 tot 18:00 uur

De Modelbouw Vereniging Waterland eo zal in de nazomerfeestweek haar jaarlijkse open dagen houden.

Op het eigen circuit / terreinbaan worden demo’s gegeven met oa de Waterland 500 voor Offroad rijders. Verder gaan we er ook activiteiten mee onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het noodzakelijke te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze

website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl

BRIDGE TOERNOOI – KOEMARKT nabij de Wim Ouburgbank – Zaterdag 8 SEPTEMBER 2018 – VANAF 11:00 uur tot 16:00 uur

Op zaterdag 8 september staan de bridgeverenigingen Eardy en Pubriso  met een tent op de Koemarkt. U kunt kijken hoe het spel gespeeld wordt. Leden van de club komen spelen zodat u kunt zien hoe het in de praktijk gaat.

U kunt ook meedoen om te ervaren hoe leuk het is om het spel te spelen.

Van te voren bepalen hoeveel slagen je denkt te kunnen halen en dat dan ook nog doen!

Van 11- 16 uur kunt u kijken of meedoen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ineke van der Moolen (tel. 0299-43 06 75 of e-mail: [email protected])

Zondag 9 september – Marktstadrun, jeugd skatetoernooi, duikdemonstratie, dressuur- en springwedstrijden
Zondag is sportief met o.a. het Jeugd skate toernooi van de Stichting Skating West, de Marktstadrun en dressuur- en springwedstrijden bij LRPC De Beyaert. Maar ook Duikvereniging Trilobiet geeft een demonstratie, onder de titel “Duik Purmerend Schoon” springen zij in de Where om deze schoon te maken van afval.

Jeugd Skate Toernooi in de nazomerfeestweek PurmerendAl meer dan 10 jaar verzorgt de Stichting Skating West op een zondag in de nazomerfeestweek een skeelerwedstrijd voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar op de fraaie skeelerbaan in Purmerend.

Deze skeelerwedstrijd maakt deel uit van een toernooi bestaande uit 6 wedstrijden, waarbij overall klassementen wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten van de 300m tijdritten. Uiteraard worden de jongens en meisjes hiervoor apart ingedeeld en tevens bij hun eigen leeftijdsgroep.

Nadat de deelnemers de tijdritten hebben verreden, starten zij 2 maal per wedstrijddag in groepjes van 4 tot 6 rijders over een afstand van 200 tot 1200m. Aan de hand van de aankomstresultaten van deze serie vindt de prijsuitreiking van de dagprijzen plaats. Hierbij kunnen de kinderen een prijsje uitkiezen van de prijsjestafel. Ook rijders zonder top 3 klassering krijgen alsnog een prijsje.
Indien dit programma vlot is verlopen is er nog tijd voor een teamsprint-wedstrijd.

Hierbij starten de deelnemers in groepjes van 3 voor een wedstrijd over 3 ronden van 200m. Na iedere ronde valt er 1 rijder af, zodat er bij de laatste ronde nog 1 rijder over is. Zijn/haar finishtijd wordt gemeten en is de eindtijd van het team. Ook hier wordt een dagklassement van opgemaakt.

Bij de wedstrijd in Purmerend op 10 september 2017 stonden 64 rijders aan de start en onder fraaie weersomstandigheden werden er snelle tijden neergezet. Hierbij wisten 3 rijders het baanrecord van de Purmerendse skeelerpiste te verbreken. Aansluitend werden spannende series gereden.

MARKSTADRUN 2018 – Koemarkt. Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend- Start programma 12.45 uur – INSCHRIJVEN via https://www.marktstadrun.nl/inschrijven.html

Zondag 9 september starten ca. 2.500 hardlopers hun race tijdens de 8e MarktstadRun, met finish op de bruisende Koemarkt in Purmerend. De hoofdsponsor van dit evenement is de ABN AMRO.

Ook dit jaar gaat het parcours van de 4 EM (6,4 km) gesponsord door Nobel Vermogensbeheer en de 8 EM (12,8 km) gesponsord door ABN AMRO weer door diverse wijken in Purmerend. Wegens succes in 2013 hebben voor de 8 EM weer gekozen voor een prachtige en verrassende route door de wijken en het ‘groen’ van Purmerend. De businessrun 4EM en 8EM wordt gesponsord door het Gezinsblad (Gezinsblad Businessrun).

Ook dit jaar weer een halve marathon die dit jaar mogelijk wordt gemaakt door sponsoring van Runnersworld Purmerend. En natuurlijk ontbreekt ook de 1 EM ( 1,6 km) Kidsrun, gesponsord door Bracks en Multi IJs niet; vele enthousiaste (groot)ouders langs het parcours met een heleboel leuke sportieve jongens en meiden.

Er wordt onderweg en na afloop gezorgd voor een drankje en hapje. Door de elektronische tijdregistratie en uitslagverwerking via het B-tag systeem zorgen wij voor een eenvoudige, maar betrouwbare en correcte uitslag.

Bij Concordia bestaat de mogelijkheid voor het omkleden. Er is GEEN GELEGENHEID om te douchen.

De deelnamekosten via voor-inschrijving) aan de Marktstadrun bedragen voor:
1 EM             €    5,00 (incl. medaille, chip, BRACKS veterclip en gratis Multi-ijsje)
2 EM             €    5,00 (incl. medaille & chip)
4,5 EM          €   13,00 (incl. medaille & chip)
8 EM             €   15,00 (incl. medaille & chip)
21 KM           €   18,00 (incl. medaille & chip)

Alle deelnamegelden worden na aftrek van de kosten overgemaakt aan ons goede doel: Special Forces.

12:00 uur: Warming-up Kidsrun
12:30 uur: Start 1EM Kidsrun
12:45 uur: Start 2EM Scholierenrun
13:00 uur: Warming up deelnemers MarktstadRun (alle overige afstanden)
13:30 uur: Start deelnemers Runnersworld halve marathon
13:45 uur: Start (wedstrijd) deelnemers ABN AMRO Bank 8 EM
14:00 uur: Start deelnemers Nobel Vermogensbeheer 4 EM
16:00 uur: Prijsuitreiking winnaars 4EM, 8 EM & halve marathon

OPEN DAG en DEMONSTRATIE’S GYMNET  – Zaal op het Zwanebloem – van 10:00 tot 16:00 uur

OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND – Trimpad 11 Purmerend –  van 11:00 tot 17:00 uur

Na de open dag van zaterdag knoppt de modelbouwvereniging er nog een dag bij. Vandaag van 11:00 tot 17:00

Op beide dagen zullen de treinbanen in werking zijn en zullen er ook activiteiten worden georganiseerd door onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het nodige te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl

Duik Purmerend Schoon – Hoornsebrug vanaf 12:00 uur

Na vele jaren gaat de inmiddels 52 jarige duikvereniging Trilobiet onder leiding van evenementencommissaris Anneke Mulder, de Where schoonmaken van alles wat er niet in het water thuis hoort. Zoals ook in voorgaande jaren zal dat gaan gebeuren bij de Hoornse brug op 9 september om 12.00 uur. Deze locatie is bewust gekozen omdat de brug een week later totaal wordt gerenoveerd in een periode van 3 maanden en vanwege de ligging, omdat daar de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen.      Duikvereniging Trilobiet kan zich zeker vinden in het beleid van de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend Marktstad, dat er veel duurzamer en milieu bewuster moet worden omgegaan met alles in en om Purmerend. Natuurlijk heeft duikvereniging “Trilobiet” het water als  prioriteit. In het verleden is al aangetoond dat er heel veel zaken op de bodem van de Where liggen, die daar niet thuis horen.  Zo zijn er vele fietsen, brommers maar ook verkeersborden gevonden die daar gedumpt zijn voor of na een avondje stappen. Ook is er eens door Trilobiet een pistool en twee lege kluizen aangetroffen die zeker niet op de bodem van de Where thuishoren.                                                                Daarnaast is er een hoeveelheid plastic variërend van tassen tot lege flesjes die daar in het water vallen of waaien, ook achtergelaten vistuig is een boosdoener voor het milieu.  In het verleden is er wel eens een touw met anker gevonden dat vermoedelijk door een passerend plezierjacht is verloren. Er gaat ook wel eens per ongeluk iets in het water. Gelukkig is de kade nu bewoond en vermoeden wij dat er minder gedumpt wordt maar alles wat we vinden gaat eruit en verdwijnt naar de gemeentestort. Uiteraard zal op de veiligheid van de duikers gelet worden door de nodige stand-by duikers en de nodige voorzieningen die noodzakelijk zijn voor deze actie. Trilobiet, die al jaren zijn duikers opleidt volgens de IADS normen, ziet deze actie dan ook als een oefening voor de leden.

Informatie over de duikvereniging Trilobiet kunt u opvragen bij het secretariaat G Beij 0299 435 475 of via [email protected]

Maandag 10 september – Pijprookwedstrijd en tafeltennistoernooi

Staat de jaarlijkse pijprookwedstrijd in Proeflokaal Bakker op het programma evenals het Tafeltennistoernooi in de Karekiet.

Tafeltennis toernooi jeugd – 18:45 uur – Gymzaal JP Sweelinckstraat.

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstadtafeltennistoernooi” voor de jeugd georganiseerd door de tafeltennisverenigingen Het Nootwheer en TSO. Dit toernooi wordt gehouden op maandag 10  september 2018 en de wedstrijden beginnen om 18.45 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 18.30 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de gymzaal “JP Sweelinckstraat” welke is gelegen aan de J.P. Sweelinckstraat 4a, 1443 MA Purmerend (wijk  Wheremolen)

Inschrijven voor dit toernooi kan per e-mail ([email protected]) en op maandag 10 september om 18:15 uur.

Deelname is mogelijk voor jongens en meisjes woonachtig in Purmerend vanaf 8 jaar tot 16 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 40.

Er zal in twee categorieën gespeeld worden:

A: competitiespelers

B:  recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).

In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.

Tafeltennis toernooi voor volwassenen – Sporthal de Karekiet – Maandag 10 september 2018 aanvang 19:00 – 24.00 uur

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstraattafeltennistoernooi” georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TSO en Nootwheer. Dit toernooi wordt gehouden op maandagavond 8 september en de wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 18.45 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de sporthal ´De Karekiet´ welke is gelegen aan de Allendelaan in Overwhere t.o. winkelcentrum Overwhere

Deelname is mogelijk voor dames en heren woonachtig in Purmerend vanaf 17 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 100.

Er wordt in 4 categorieën gespeeld:

A: competitiespelers uit de klasse 1 tot en met 3

B:  idem uit de klasse 4 en 5

C:  idem uit de klasse 6 en 7

D: recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).

In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.

Inschrijven voor dit toernooi kan uitsluitend per e/mail of telefonisch op vrijdagavond 2 september tussen 20.00 en 22.00 uur bij de navolgende personen Louis Oudhuis (TSO) tel.nr. 0299 470662.

Johan Kuijper tel.nr.06-22492782 of email [email protected]

PIJPROOKWEDSTRIJD – Proeflokaal BAKKER, op de Koemarkt – Maandag 10 september 2018 van 20.00 – 00.00 uur

De Purmerender Pijprokersvereniging ” De gesellighe dampkring” organiseert ook dit jaar weer haar traditionele pijprookwedstrijd om de “Marktstadtrofee”. Pijprokers uit Den Helder, Sneek en natuurlijk Purmerend strijden om de trofee én de eeuwige roem.

Een Goudse pijp, 2 gram tabak, 3 lucifers vormen de attributen.

Wie houdt het langste merk in de pijp?

Dinsdag 11 september – speciale marktdag 

Standwerkersconcours op de warenmarkt, vee op de Koemarkt en afsluitend een heerlijke traditionele Kaasmarkt!

WARENMARKT BINNENSTAD – Dinsdag 11 september 2018 van 09:00 tot 13:00 uur

’s Ochtends is het de traditionele warenmarkt in de binnenstad zoals gewoonlijk in week op de dinsdag. Door the entireposition staan ​​marktlui met hun waar opgesteld.

STANDWERKERSCONCOURS

Daartussen opgesteld strijden standwerkers op de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel is niet genoeg …. Het gaat om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van et verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten … Een tiental standwerkers gaan de strijd uit aan een deskundige jury zal bepalen welke standwerker zich een jaar lang de “Kampioen van Purmerend” mag noemen.

VEE-tentoonstelling – Op de Koemarkt – Dinsdag 11 september 2018 van 08.00 – 12.00 uur

Natuurlijk niet weg te denken na al die jaren De Veetentoonstelling. Op de Koemarkt was de veemarkt de belangrijkste economische activiteit in Purmerend. Van heinde en verreemde de veehouders met hun vee naar de markt. Week in week uit was de Koemarkt het toneel van loven en bieden. Via het bekende handjeklap wisselden de dieren van eigenaar.

Hoogtepunt was de jaarlijkse veetentoonstelling. Veehouders brachten hun mooiste stuks op naar de tentoonstelling, in traditie is gehouden. Weliswaar met ups en mets downs, maar toch. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten maken de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats heeft de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar dit jaar de 108e veetentoonstelling. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Wat is er mooier om ’s ochtends vroeg de koeien te horen loeien op de Koemarkt ??

Op deze dinsdag worden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. De Koemarkt ruikt (weer) as ook naar mest en gier, de “boerenzondag” komt weer tot leven.

Het Clusiuscollege is waar aanwezig; leerlingen laten in de praktijk zien wat zij op school leren.

Ook de (amateur) kunstschilders proberen de sfeer van de Koemarkt enorm te leggen op linnen e / o papier

Traditionele KAASMARKT – Kaasmarkt op de KOEMARKT – Dinsdag 11 september 2018 vanaf 14.30 uur

Weer terug in Purmerend in the Kaasmarkt in Purmerend. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht met kinderen, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel zijn allemaal aanwezig.

In samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edamactie wij deze historische Kaasmarkt.

14.30 : 16.00 1 e keer Historische Kaasmarkt

Rondje met hekken afgezette deel van de Kaasmarkt / Koemarkt, gerechten die ook kunnen worden gehouden.
De traditionele Kaasmarkt wordt in nauwe samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edam georganiseerd.

Woensdag 12 september – Kidsmiddag, voetbaltoernooi, toernooi Keezen

Kinderen kunnen genieten van allerlei spelletjes op de Koemarkt: dansen, steenwerpen, hindernisbaan en ga zo maar door. Tegen het eind van de middag wordt er gestreden om de Marktstadbokaal tijdens het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen alle Purmerendse voetbalclubs en is er een Keezen toernooi in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt.

DE NZFW in het klein en voor de JEUGD – Koemarkt – Woensdag 12 september 2018 tussen 14:30 en 17:30 uur

Alle activiteiten van de Nazomerfeestweek worden op deze woensdagmiddag ook georganiseerd voor de kids.

Denk aan streetbasketbal, dansen, skelter ringsteken, steenwerpen, oudhollandse spellen, hindernisbaan, targetschieten en ga zo maar door.

Een middag voor alle kids in Purmerend en uiteraard gratis

Organisatie in handen van onze partner Spurd Sport.

OPEN TRAINING KORFBAL VERENIGING BEP – Terrein BEP aan de Flevostraat nr 50. – Woensdag 12 september 2018 van 17:00 tot 18:00 uur.

Korfbalvereniging BEP verzorgt op de velden aan de Flevostraat deze woendag een open training voor de kids van 4 tot en met 11 jaar. Een leuke manier om kennis te maken met deze sport. Wie weet ben jij wel het talent van Purmerend!

Kom dus naar de open training bij BEP. Uiteraard gratis. En als je papa en mama, opa en oma of vriendjes willen blijven kijken, dan kan dat natuurlijk!

Voor meer info kijk op de website https://kvbep.nl/

KEEZEN – Koemarkt – Woensdag 12 september 2018 – inschrijven vanaf 18:30 uur – Aanvang 19:00 uur – € 5,=/team van 5 personen.

Keezen is een bordspel wat elke winter maandelijks bij Proeflokaal Bakker wordt gespeeld

Het uiteindelijke doel van het spel is om alle pionnen van jou en/of jouw partner in het thuis-vak te spelen, en het voorkomen dat de tegenstander dit voor elkaar krijgt. Als je alleen bent heb je gewonnen op het moment dat jouw pionnen binnen zijn.

Inschrijven kan nog bij Proeflokaal Bakker Koemarkt 44 [email protected] per teams van 5 pers. Kosten per team bedraagt  5 euro wat geheel ten goede komt aan de ALS Stichting.

VOETBALTOERNOOI om de Marktstadbokaal voor DEF PUPILLEN – Terrein: Purmersteijn – Woensdag 12 september 2018 vanaf 17.30 uur

Het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen de Purmerendse voetbalclubs is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de feestweek. 4 Clubs strijden om de Marktstadbokaal. Naast de Wherevogels nemen ZOB, FC Purmerend en Purmersteyn deel aan het toernooi.

Er wordt gestreden om de Marktstadbokaal.

Donderdag 13 september – Paardendag

De traditionele harddraverij in de Nieuwstraat.

KORTE BAANDRAVERIJ – Op de Nieuwstraat – Donderdag 13 september 2018, aanvang 13.15 uur

De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Dit jaar de 144e editie. De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Middels TV-schermen langs de baan mist het publiek geen detail van de wedstrijd en de muzikale optredens van de “Kleintjes Pils Band”, op een podium naast de Business Lounge, van 13.15-20.00 uur.

Bovenal is de traditionele tweede donderdag in september een reünie van Purmerenders en oud Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.

Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat.

Voor de deelnemers zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.

Vrijdag 14 september – Lappendag en kaasconcert

Scoor koopjes tijdens de lappendag en sluit de dag af met het Kaasconcert op de Kaasmarkt.

LAPPENDAG – Binnenstad Purmerend – Vrijdag 14 september 2018

Een feestweek zonder de traditionele lappendag is geen feestweek. Lappendag hoort bij een Marktstad. Honderden kramen staan van 09.00 tot 17.00 uur opgesteld in de binnenstad.

Stoffen en stofjes, lappen en lapjes en allerlei andere hebbedingetjes worden door de marktkooplui aan de vrouw ( en natuurlijk ook aan de man ) gebracht.

KAASCONCERT – KAASMARKT, HART PURMEREND – VRIJDAG  14 SEPTEMBER 2018 VANAF 19:00 uur

Op de Kaasmarkt staat voor de tweede keer in deze Nazomerfeestweek een professioneel podium met licht en geluid. Hierop kunnen lokale artiesten, bands of korpsen tussen 19:00 en 21:00 uur hun kunsten  vertonen.  We nodigen alle geïnteresseerden uit  om als ze van dit podium gebruik willen maken om ons te mailen op [email protected]

Zaterdag 15 september – Boekenmarkt, oldtimershow, taptoe

Voor de 14e keer organiseert Lionsclub Purmerend Marktstaede de boekenmarkt in de binnenstad. Geniet vanaf 13.00 uur van prachtige Oldtimers op de Koemarkt. De avond wordt afgesloten met de traditionele taptoe op de Koemarkt.

OLDTIMER on TOUR en – SHOW – Op de Koemarkt  – Zaterdag 15 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur

Op zaterdag 15 september 2018 vindt de jaarlijkse Oldtimer Dag Purmerend plaats. In de ochtend rijden de oldtimers een rit door de mooie omgeving van Purmerend. ’s Middags vanaf 13.00 uur zijn deze prachtige oldtimers en nog een aantal andere bijzondere exemplaren te bewonderen op de Koemarkt.

TOERRIT
De rit wordt net als vorig jaar georganiseerd en uitgezet door Jaap Havik Mercedesrestauratie. Jaap Havik is specialist in het restaureren en onderhouden van Mercedes-Benz Oldtimers. Het bedrijf is te vinden op Netwerk 10 te Purmerend. U kunt zich nog opgeven voor de toerrit via e-mail: [email protected] of tel: 0299-666202.

OLDTIMERSHOW
Om 13.00 uur begint de Oldtimer Show op de Koemarkt: het hart van Purmerend. Deelnemers aan de Oldtimer Toerrit komen met hun prachtige oldtimers naar de Koemarkt. Daarnaast hebben we nog een aantal bijzondere exemplaren weten te strikken, Purmerend kan ze daar komen bewonderen.

Tot 17.00 uur staan de oldtimers op de Koemarkt. Uiteraard staat de trotse eigenaar erbij en vertelt met liefde alles over zijn bijzondere oldtimer. Vraag er dus gerust naar. Graag zelfs!!

BOEKENMARKT – Binnenstad Purmerend – 09:00-17:00 UUR

Op zaterdag 15 september 2018 tussen 9.00 en 17.00 uur wordt voor de 14de keer de boekenmarkt gehouden in de binnenstad van Purmerend.

De leden van de Lionsclub Purmerend Marktstaede die de markt organiseren, verheugen zich weer enorm op het langzaam voorbij trekkende publiek op zoek naar net dat ene boek.

De markt is officieel om 9 uur geopend maar veel enthousiaste boekenverzamelaars komen eerder hun slag slaan. Er is dan ook veel aanbod; literaire romans, thrillers, kunst, kook- en hobby boeken, tuinieren, sport, geschiedenis, oude en nieuwe kinderboeken, strips, antiquarische uitgaven maar ook een “gewoon”boek voor op de bank is er te vinden.

Vele kramen zullen opgesteld staan op de Kaasmarkt en in de Breedstraat. De boekhandelaren komen van heinde en ver maar ook de plaatselijke boekhandels zoals het Leesteken en Kornman uit Purmerend, Strippgaaff uit Purmerland en de Bruijn uit Zaandam zijn aanwezig.

Lionsclub Purmerend Marktstaede zet zich deze dag in om geld op te halen voor het goede doel, dat dit jaar bestaat uit het faciliteren van eenzame en niet-mobiele ouderen in een verzorgings-/verpleeghuis in Purmerend en omgeving. Zoals elk jaar zamelt de Lionsclub Purmerend Marktstaede boeken in bij particulieren. De opbrengst van de verkoop van deze boeken en kraamverhuur gaat geheel naar dit goede doel.

TAPTOE  PURMEREND – Powered by het Makadocentrum – Op de Koemarkt – Zaterdag 15 september 2018 vanaf 19.30 – 22.00 uur

Een publiekstrekker van jewelste. De taptoe op de Koemarkt is voor jong en oud een feest van herkenning. De Stichting Purmerend Marktstad is erin geslaagd om muziekkorpsen te contracteren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken en luisteren, maar die ook letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen op de afmetingen van het Koemarkt plein.
De korpsen die deze avond spelen zijn:

  • Rijnmond Band
  • Rijnmond Band jeugd
  • EUROband
  • Arnhemband

OPEN DAG SCHIETVERENIGING – SCHIETBAAN langs de Jaagweg, ter hoogte van de Gors
Zaterdag 15 september 2018 van 11.00 – 15.00 uur

Ook bij de schietvereniging staan de deuren wagenwijd open.
In het fraaie clubgebouw aan de Jaagweg laten clubleden zien dat schieten een veilige en leuke sport is. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Schietsport Associatie. Sportschieten is een sport voor perfectionisten die niet(s) willen missen. De minimumleeftijd is 14 jaar en om lid te worden moet men een ballotagetijd van 6 maanden doorlopen. Een goede conditie en lichaamsbeheersing evenals concentratievermogen zijn eigenschappen waarover een bekwaam schutter moet beschikken. Er wordt bij de vereniging geschoten met lucht/.22/ 32/ 357  en 9 mm op schietschijven.

Belangstellenden kunnen tijdens de open dag schieten met verschillende wapens en er zullen ook diverse wapens worden getoond. Nader info te verkrijgen bij  Ed Vredeling  06-10580823

Zondag 16 september – Steenwerpen, handbaltoernooi

Helaas, aan alles komt een einde! Sluit de week sportief af met het steenwerptoernooi 

STEENWERPEN – Op de Koemarkt – Zondag 16 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur

Op de laatste dag van de Nazomerfeestweek nemen honderden steenwerpers bezit van de Koemarkt. De Round Table organiseert al jaren met succes het grote steenwerptoernooi van Purmerend. Meer dan 60 teams zullen strijden om de eeuwige roem, maar voor steenwerpen geldt in de eerste plaats dat “meedoen belangrijker is dan winnen”. De opbrengst van dit toernooi is bestemd voor een goed doel. De wedstrijden starten om 13.00 uur.

Wil je meedoen aan dit gezellige en prachtige evenement en mail voorinschrijving naar:

[email protected]

 

Verkeersmaatregelen

Het belooft weer een gezellige drukte te worden tijdens de Nazomerfeestweek. Kijk hier voor alle verkeersmaatregelen.

Alle informatie

Kijk voor alle informatie op de website van de Nazomerfeestweek.

Datum:
vrijdag, 7. september 2018 – 19:00 tot zondag, 16. september 2018 – 17:00


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
14.2 ° C
14.5 °
13.9 °
78 %
4kmh
35 %
do
18 °
vr
18 °
za
19 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.