Nazomerfeestweek: Duikers duiken de Where schoon

Purmerend – Duikers van duikvereniging “Trilobiet” hebben zich vanmiddag bij de Hoornsebrug ingezet om een stukje van de Where weer schoon te maken. Voor de locatie aan de Hoornsebrug is gekozen vanwege de ligging, omdat daar de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen.

Als eerste wapenfeit van de duikers kwam er een kruiwagen uit het water. Diverse fietsen, een standbeeldje van een pinguïn, stenen, glaswerk, een gasfornuis en veel meer troep werden op de bodem van de Where gevonden. In het verleden is al aangetoond dat er heel veel zaken op de bodem van de Where liggen, die daar niet thuis horen. Zo zijn er vele fietsen, brommers maar ook verkeersborden gevonden die daar gedumpt zijn voor of na een avondje stappen. Ook zijn er in het verleden door Trilobiet een pistool en twee lege kluizen aangetroffen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Trilobiet ziet dit als goede oefening voor hun duikers.

Foto’s: Rob Klaucke.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*