* nazomerfeestweek 2018Purmerend

Nazomerfeestweek: Duikers duiken de Where schoon

Purmerend – Duikers van duikvereniging “Trilobiet” hebben zich vanmiddag bij de Hoornsebrug ingezet om een stukje van de Where weer schoon te maken. Voor de locatie aan de Hoornsebrug is gekozen vanwege de ligging, omdat daar de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen.

Als eerste wapenfeit van de duikers kwam er een kruiwagen uit het water. Diverse fietsen, een standbeeldje van een pinguïn, stenen, glaswerk, een gasfornuis en veel meer troep werden op de bodem van de Where gevonden. In het verleden is al aangetoond dat er heel veel zaken op de bodem van de Where liggen, die daar niet thuis horen. Zo zijn er vele fietsen, brommers maar ook verkeersborden gevonden die daar gedumpt zijn voor of na een avondje stappen. Ook zijn er in het verleden door Trilobiet een pistool en twee lege kluizen aangetroffen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Trilobiet ziet dit als goede oefening voor hun duikers.

Foto’s: Rob Klaucke.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.