Purmerend

Man die verdacht wordt van eigen huis in brand steken vrijgelaten

PURMEREND – John W., de man die van dubbele brandstichting in zijn eigen huis in Purmerend verdacht wordt, zit weer thuis. Begin juli werd W. opgepakt door de politie: het huis waar hij met zijn vriendin en twee kinderen woont, had toen al drie keer in vlammen gestaan.

John liet eerder weten dat hij zich erg zorgen maakt over de meerdere ‘aanslagen’ op zijn huis en zijn gezin. Ook beweerde hij de brandstichter te kennen en claimde bang te zijn om niet voor zichzelf in te kunnen staan als hij de brandstichter zou ontmoeten.

Maar begin juli werd W. zelf door de politie opgepakt, op verdenking van maar liefst twee van de drie branden. Inmiddels is hij dus weer op vrije voeten. Volgens Johns advocaat Sjoerd van Galen is een tweede verlenging van 60 dagen door het gerechtshof afgewezen omdat er “onvoldoende bewijs” zou zijn om hem vast te houden.

Het onderzoek naar de branden loopt nog. John is nu bij zijn familie en wacht thuis totdat zijn zaak voorkomt.

Relevant artikel:

Voorarrest verdachte brandstichting eigen woning Binnendijk met 30 dagen verlengd

Bron: Mediapartner NH Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.