9.4 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
Home* Nazomer FeestweekNazomerfeestweek: programma dinsdag 11 september

Nazomerfeestweek: programma dinsdag 11 september

Purmerend – De Nazomerfeestweek is weer van start gegaan. Van vrijdag 7 september tot en met zondag 16 september is er van alles te doen in Purmerend. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de vele activiteiten en geven we verslag in woord en beeld. Hieronder vindt u het programma van dinsdag 11 september. Het complete programmaoverzicht vindt u hier.

Dinsdag 11 september – speciale marktdag 

Standwerkersconcours op de warenmarkt, vee op de Koemarkt en afsluitend een heerlijke traditionele Kaasmarkt!


WARENMARKT BINNENSTAD – Dinsdag 11 september 2018 van 09:00 tot 13:00 uur

’s Ochtends is het de traditionele warenmarkt in de binnenstad zoals gewoonlijk in week op de dinsdag. Door de binnenstad staan ​​marktlui met hun waar opgesteld.

STANDWERKERSCONCOURS

Daartussen opgesteld strijden standwerkers op de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel is niet genoeg. Het gaat om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van het verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten. Een tiental standwerkers gaan de strijd uit aan een deskundige jury zal bepalen welke standwerker zich een jaar lang de “Kampioen van Purmerend” mag noemen.

VEE-tentoonstelling – Op de Koemarkt – Dinsdag 11 september 2018 van 08.00 – 12.00 uur

Natuurlijk niet weg te denken na al die jaren De Veetentoonstelling. Op de Koemarkt was de veemarkt de belangrijkste economische activiteit in Purmerend. Van heinde en ver kwamen de veehouders met hun vee naar de markt. Week in week uit was de Koemarkt het toneel van loven en bieden. Via het bekende handjeklap wisselden de dieren van eigenaar.

Hoogtepunt was de jaarlijkse veetentoonstelling. Veehouders brachten hun mooiste stuks op naar de tentoonstelling, in traditie is gehouden. Weliswaar met ups en mets downs, maar toch. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten maken de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar dit jaar de 108e veetentoonstelling. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Wat is er mooier om ’s ochtends vroeg de koeien te horen loeien op de Koemarkt?

Op deze dinsdag worden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. De Koemarkt ruikt (weer) naar mest en gier, de “boerenzondag” komt weer tot leven.

Het Clusiuscollege is waar aanwezig; leerlingen laten in de praktijk zien wat zij op school leren.

Ook de (amateur) kunstschilders proberen de sfeer van de Koemarkt enorm te leggen op linnen e / o papier

Traditionele KAASMARKT – Kaasmarkt op de KOEMARKT – Dinsdag 11 september 2018 vanaf 14.30 uur

Weer terug in Purmerend in the Kaasmarkt in Purmerend. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht met kinderen, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel zijn allemaal aanwezig.

In samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edam organiseert de Naxomerfeestweek deze historische Kaasmarkt.

14.30 : 16.00 1 e keer Historische Kaasmarkt

Rondje met hekken afgezette deel van de Kaasmarkt / Koemarkt.
De traditionele Kaasmarkt wordt in nauwe samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edam georganiseerd.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10 °
8.9 °
80 %
7.2kmh
100 %
wo
10 °
do
11 °
vr
6 °
za
7 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.