14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGemeente en Intermaris samen aan de slag met Wheermolen-Oost

Gemeente en Intermaris samen aan de slag met Wheermolen-Oost

Purmerend – Gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de wijk Wheermolen-Oost. Eind september ondertekenen wethouder Thijs Kroese en corporatiebestuurder Cees Tip hiervoor een intentieovereenkomst. Dit is een eerste stap richting een gezamenlijke visie en het globale ontwikkelplan voor de wijk.

Wheermolen-Oost bestaat meer dan 50 jaar en is toe aan vernieuwing. Zowel de woningen van Intermaris als het openbaar gebied, de riolering en bepaalde voorzieningen waaronder het winkelcentrum, zijn toe aan een opknapbeurt.

Verschillende partijen één opgave

De gemeente en Intermaris willen graag samen aan de slag in de wijk. Wethouder Kroese ziet vooral kansen: ‘Met een grootschalige vernieuwing als deze pakken we het woningtekort aan, én kunnen we van Wheermolen-Oost een wijk maken waar bewoners graag wonen, elkaar ontmoeten, winkelen, sporten en naar school gaan.’ Voor Intermaris komt dit neer op renoveren of sloop-nieuwbouw, vult Cees Tip aan: ‘De komende jaren gaan we bestaande woningen verbeteren en verduurzamen. We gaan meer verschillende woningtypen terugbouwen. Dit doen we in nauw overleg met onze huurders.’

Plan voor de ambitie van Wheermolen-Oost

Het ontwikkelplan beschrijft de visie en ambitie voor Wheermolen-Oost. Wat voor soort wijk moet het worden over 15 tot 20 jaar, en welke kansen en uitdagingen liggen er om daar te komen? Het plan is de basis voor de verdere ontwikkeling van Wheermolen-Oost met duidelijkheid over bijvoorbeeld de plek van mogelijke nieuwe woningen, de locatie van hoogbouw en laagbouw en waar ruimte is voor groen, speelplekken, fietsroutes en parkeren.

Meedenken begin 2019

Intermaris en de gemeente stellen het plan voor de ontwikkeling van Wheermolen-Oost in overleg met de bewoners, ondernemers en andere organisaties op. Begin volgend jaar kunnen zij meedenken over de toekomst van hun wijk en hun reacties en ideeën meegeven over het ontwikkelplan. Na deze reacties wordt het plan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad en het bestuur van Intermaris.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.