12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* TheaterGuido Weijers: “In Purmerend is het publiek altijd fris en scherp”

Guido Weijers: “In Purmerend is het publiek altijd fris en scherp”

Purmerend – Het is nog lang geen Oudejaarsavond. Toch toert cabaretier Guido Weijers op dit moment door het land met de try-outs van zijn Oudejaarsconference. Ruwe, ongepolijste avonden waarin hij alvast veel nieuwe grappen en verhalen uitprobeert.

Zaterdag 15 september komt hij naar Theater Purmaryn in Purmerend met een vers arsenaal aan gevaarlijke munitie en scherpe humor. Wij legden hem enkele vragen voor.

Waarom moeten we naar jouw try-out komen?

“Oje, moet ik nu mezelf gaan verkopen? Laat ik het bij mezelf houden. Try-outs zijn de meest verrassende en spannendste voorstellingen. Zowel voor de artiest als de bezoeker. Het is de minst veilige periode, want er worden dingen uitgeprobeerd. Het risico nemen dat het mis kan gaan, daar hou ik van. Van daaruit ontstaan de mooiste improvisaties. Dat kan alleenmaar live in een theater.”

Hoe bereid je je voor op een oudejaarsconference?

“Eind juni begin ik. Dan maak ik een samenvatting van wat er het eerste half jaar is gebeurd. Daarmee ga ik vanaf september het theater in. Het is elk jaar weer een uitdaging om 90 minuten vol humor en actualiteit te bedenken. Het schrijfproces was dit jaar taai. Als de inspiratie erg op zich laat wachten, dan is dat klote. Uiteindelijk is het toch weer gelukt om iets moois te maken. Hoe moeilijker het schrijfproces, hoe zoeter de beloning. Vanaf nu is het aanscherpen, bijschaven en bouwen. Tot en met 31 december blijf ik elke dag nieuwe dingen verzinnen.”

Bijna iedere cabaretier zou wel een oudejaarsconference willen doen op tv. Is dit iets waarvoor je gekozen of gevraagd wordt door RTL of bied je dit zelf aan? “RTL wil heel graag dat ik elk jaar een oudejaarsconference produceer. Dat is voor mij agenda-technisch niet mogelijk, maar ik probeer er ‘zo vaak mogelijk’ bij te zijn. Ik vind het een eer dat ik word gevraagd om de duurste zendtijd van het jaar te vullen! En er is nu eenmaal niets leukers dan in het theater mensen verwonderen en laten lachen.

“Try-outs zijn, zowel voor de bezoeker als de artiest, de meest verrassende en spannendstevoorstellingen.”

In welk theater speel je graag en waarom?

“Je heb wel een paar theaters die eruit springen voor mij: Het Oude Luxor Theater in Rotterdam, daar neem ik ook altijd mijn voorstelling op voor tv. Zwolle heeft een prachtig theater. Hengelo en Heerlen zijn ook fantastisch. Eigenlijk zijn er heel veel leuke zalen. Theater Purmaryn is bijvoorbeeld weer heel gezellig en knus. Ik heb daar altijd heerlijke avonden omdat het publiek bijna op schoot zit, zo voelt het. Het publiek is daar fris en scherp, daar hou ik ook van! Ik kijk uit naar zaterdag 15 september, aldus Weijers.

Voor meer info en het reserveren van kaartjes:
www.depurmaryn.nl, za 15 september – 20:15 uur in Theater Purmaryn in PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.