Nazomerfeestweek 2018: Purmerend Marktstad

Purmerend – Veehouders brachten vandaag hun mooiste stuks vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten, waardoor de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Vandaag werden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd.

Standwerkersconcours

Tijdens de markt streden standwerkers om de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel was niet genoeg. Het ging om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van het verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten… Acht standwerkers gingen de strijd aan. De winnaar van de felbegeerde Markstadbokaal was de heer Dirkzwager uit Amsterdam, die stofzuigermonden verkoopt en dat met veel vlijt en spektakel aan de man weet te brengen.

Kaasmarkt op de Koemarkt.

Op de Koemarkt was de Kaasmarkt waar een levendige voorstelling van het verhandelen van de kazen werd gegeven. De opening was voor rekening van de voorzitter van Vereniging Historisch Purmerend, Tineke Abercrombie. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel waren traditiegetrouw allemaal aanwezig.

Foto’s: Rob Klaucke

[adrotate banner=”40″] [adrotate banner=”40″] [adrotate banner=”40″] [adrotate banner=”40″] [adrotate banner=”40″] [adrotate banner=”40″]

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*