7.9 C
Purmerend
zondag 26 maart 2023
Home* nazomerfeestweek 2018Nazomerfeestweek 2018: Purmerend Marktstad

Nazomerfeestweek 2018: Purmerend Marktstad

Purmerend – Veehouders brachten vandaag hun mooiste stuks vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten, waardoor de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Vandaag werden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd.

Standwerkersconcours

Tijdens de markt streden standwerkers om de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel was niet genoeg. Het ging om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van het verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten… Acht standwerkers gingen de strijd aan. De winnaar van de felbegeerde Markstadbokaal was de heer Dirkzwager uit Amsterdam, die stofzuigermonden verkoopt en dat met veel vlijt en spektakel aan de man weet te brengen.

Kaasmarkt op de Koemarkt.

Op de Koemarkt was de Kaasmarkt waar een levendige voorstelling van het verhandelen van de kazen werd gegeven. De opening was voor rekening van de voorzitter van Vereniging Historisch Purmerend, Tineke Abercrombie. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel waren traditiegetrouw allemaal aanwezig.

Foto’s: Rob Klaucke

[adrotate banner=”40″]
[adrotate banner=”40″]
[adrotate banner=”40″]
[adrotate banner=”40″]
[adrotate banner=”40″]
[adrotate banner=”40″]


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
7.9 ° C
8.3 °
7.2 °
89 %
1.3kmh
34 %
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
11 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.