15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
Home* PurmervalleyPurmervalley dicht kloof tussen schoolsysteem en bedrijfsleven tijdens hackathon

Purmervalley dicht kloof tussen schoolsysteem en bedrijfsleven tijdens hackathon

Purmerend – Stichting PurmerValley en Rabobank Waterland en Omstreken houden op zaterdag 20 oktober een hackathon voor scholieren en IT-bedrijven. Tijdens deze hackathon zetten deelnemende teams hun tanden in een maatschappelijk vraagstuk en proberen ze daarvoor een creatieve oplossing te bedenken.

Creatievelingen, gamers en computerliefhebbers kunnen zich nu aanmelden en maken met hun team kans op 1.000 euro.

 Kloof scholieren en ondernemers

PurmerValley merkt dat het huidige schoolsysteem onvoldoende aansluit op de behoeften van het bedrijfsleven als het gaat om ICT. PurmerValley en haar partners proberen dit gat te verkleinen. Tijdens de hackathon worden de deelnemende teams uitgedaagd om mee te denken aan een oplossing om de kloof tussen scholieren en ondernemers te verkleinen. Met de uitkomsten van de hackathon kunnen vervolgens onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers aan de slag om die kloof daadwerkelijk te verkleinen.

Inspirerende sprekers

De hackathon duurt maar liefst twaalf uur en vindt plaats in de aula van SG Gerrit Rietveld in Purmerend. Onder de deelnemers verwacht Purmervalley vooral programmeurs, designers en IT-bedrijven uit Purmerend en scholieren met een interesse in ICT en tech. Tijdens de hackathon spreken bovendien diverse aansprekende gasten uit het bedrijfsleven die zo de deelnemers motiveren en inspireren om met het vraagstuk aan de slag te gaan. Onder andere Microsoft en Youtuber Zaid El Ouardani zijn aanwezig. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ontspanning in de vorm van sportieve activiteiten en workshops tussendoor.

Programma

09.00 uur Inloop
09.30 uur Kick off
10.00 uur Start hackathon
12.00 uur Inspiratiesessie Microsoft
12.30 uur Lunch
17.30 uur Inspiratiesessie Zaid El Ouardani
18.00 uur Time for pizza
21.00 uur Deelnemende teams pitchen in 5 minuten hun oplossing voor het probleemvraagstuk
21.50 uur Jury beraadt
22.00 uur Prijsuitreiking
22.10 uur Afsluiting

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich in teams of individueel aanmelden. De groepsindeling wordt later bekendgemaakt op basis van de inschrijvingen. Om de teams voldoende te kunnen coachen, is slechts een beperkt aantal plekken bij de hackathon. Aanmelden is vanaf nu mogelijk en kan op http://www.purmer-valley.com/hackathon. Deelname is kosteloos.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.2 ° C
16.2 °
14.4 °
83 %
3.1kmh
100 %
di
15 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.