* Bijzonder

Landen kiezen in maart individueel voor zomer/wintertijd, tijd-chaos in Europa? (poll)

Purmerend – Op 12 september 2018 maakte de Europese Commissie bekend dat in maart 2019 de laatste verplichte omschakeling is naar de zomertijd. Daarna mogen de individuele lidstaten zelf bepalen of ze definitief vasthouden aan de zomertijd of om in oktober 2019 nog éénmaal naar de wintertijd om te schakelen. Hierna zullen de klokken in Europa niet meer verzet worden.

Het klinkt fijn: ieder land mag zelf weten of het zomertijd of wintertijd wordt. Een Scandinavisch land zal inderdaad andere overwegingen hebben dan een Zuid-Europees land. Maar hoe zit dat hier in midden Europa? Het is zomaar voor te stellen dat Nederland en Belgie in een andere tijdszone komen te zitten. Of dat het tijdsverschil met de UK opeens 2 uur is. Van Nederland naar Portugal rijden en 3x de klok moeten verzetten? Het maakt het er allemaal niet duidelijker op!

Uiterlijk in maart 2019 moet Nederland aan Brussel laten weten of het voor altijd zomertijd blijft of dat we in oktober 2019 definitief naar de wintertijd gaan.

Wat heeft uw voorkeur? Zomer of Wintertijd?

Wat heeft u het liefste? Wintertijd of zomertijd

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.