9.2 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* Edam-VolendamAangehouden voor geweld tegen politiemensen

Aangehouden voor geweld tegen politiemensen

Volendam – De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een incident waarbij door een inwoner van Volendam geweld werd gebruikt tegen politiemensen.

In de nacht van 15 op 16 september, omstreeks 00.15 uur, kwam bij de politie een overlastmelding binnen van bewoners in de Schoolstraat. Vanuit een van de woningen kwam geluidsoverlast en hingen speakers buiten de woning, waaruit muziek en geschreeuw kwam. Toen de politie bij de woning kwam, ontstond op straat een conflict tussen een van de mannen uit de woning en de politie. Deze man, een 44-jarige Volendammer, wilde de politie te lijf gaan.

De Volendammer ging de woning weer in en toen tot aanhouding door de politie werd overgegaan, bekogelde hij politiemensen met onder andere bakstenen en overig huismeubilair. Bij de aanhouding raakte een politieman gewond aan zijn arm en been. De betrokken politiemensen doen aangifte tegen de 44-jarige Volendammer. De verdachte is ingesloten.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.2 ° C
11.2 °
7.8 °
78 %
4.5kmh
100 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.