Sport

ZOB-voetballertjes overhandigen eerste exemplaren Ajax-fanboek

Zuidoostbeemster – De ZOB-voetballertjes Daniël en Dante waren twee van de gelukkigen die de eerste exemplaren van Ajax – het ultieme fanboek mochten overhandigen aan hun idolen Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar. Het rijk geïllustreerde kinderboek van Beemsterling Yoeri van den Busken geeft een kijkje achter de schermen bij de grootste en meest succesvolle club van Nederland.

Het gaat over helden van toen en nu, de beroemde opleiding, het stadion, magische momenten, gekke bijnamen, de supporters, de maatschappelijke activiteiten van Ajax en nog veel meer. Huntelaar komt onder meer voor in het hoofdstuk over de mooiste goals; Van de Beek vertelt hoe een dag uit het leven van een prof eruitziet. Ook kunnen kinderen hun eigen Dream Team samenstellen.

Yoeri van den Busken (1969) is auteur van veertien boeken, waarvan elf over voetbal. Tot oktober 2017 was hij adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International. In mei j.l. verscheen ook een verhalenbundel van zijn hand over persoonlijke tragedies – De andere kant van het succes.

Ajax – het ultieme fanboek (uitgeverij Condor) ligt sinds afgelopen vrijdag in de winkels en kost €14,99.

De ZOB-pupillen Daniël (uiterst links) en Dante naast Donny van de Beek, die net als Klaas Jan Huntelaar een fanboek over zijn eigen club ontving

 

De ZOB-pupillen Daniël en Dante (voorgrond) doken samen met twee leeftijdsgenootjes en de Ajacieden Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar meteen in het ultieme fanboek

 

Foto credits: Tom Bode

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.