11.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomePurmerendBovenste verdieping 't Lammetje blijft voorlopig afgesloten

Bovenste verdieping ‘t Lammetje blijft voorlopig afgesloten

Purmerend – Op maandag 17 september bleek tijdens een reguliere inspectie dat er te veel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten naar de bovenste verdieping van parkeergarage’t Lammetje. Deze verdieping is sindsdien afgesloten. 

Komende week onderzoekt de gemeente met een adviesbureau de bouwkundige staat en mogelijkheden. Tot de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, blijft de bovenverdieping van de parkeergarage dicht. De gemeente verwacht in de loop van volgende week hierover verder te kunnen informeren.

De parkeergarage is in 2009 neergezet met de insteek dat deze vijf jaar zou blijven staan. Inmiddels staat deze er negen jaar. De aanhoudende parkeerdruk in de binnenstad heeft ertoe geleid dat de garage langer in gebruik bleef. De gemeente willen zo veel mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van inwoners, maar dat mag niet gaan ten koste van de veiligheid.

In de tussentijd blijven de gemeente tweewekelijks de parkeergarage inspecteren zodat de gemeente zeker weet dat de eerste verdieping en begane grond veilig zijn voor autoverkeer.

In mei van dit jaar was de garage al korte tijd dicht voor onderhoud nadat andere onderdelen los kwamen te zitten. Ook vorig jaar is ’t Lammetje al eens vijf dagen afgesloten.

Bewoners van de binnenstad met een parkeervergunning mogen daarmee in het gehele vergunninggebied staan. Op www.purmerend.nl/parkeren kunnen bewoners zien waar zij mogen parkeren.

Relevant bericht:

’t Lammetje wederom gesloten door beweging vloerplaten



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10.6 °
60 %
8.5kmh
100 %
do
12 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.