* kinderen

Ouders: wees alert op MoMo-whatsapp bij uw kind

Purmerend – MoMo, heeft u er al van gehoord? Dit eng uitziende vrouwtje werd in 2016 door een Japanse kunstenares gemaakt. Maar het fenomeen is op een gevaarlijke manier een eigen leven gaan leiden. Inmiddels is het een whatsapp spel geworden, waarbij jonge tieners gevaarlijke opdrachten uitvoeren. En helaas is het sinds een paar dagen ook in Nederland opgedoken.

“MoMo” zet kinderen onderdruk en zegt allerlei informatie over ze te hebben. Om deze info niet op internet te laten publiceren moeten de tieners opdrachten uitvoeren. Deze beginnen onschuldig, maar kunnen uiteindelijk zo ver gaan dat het kind zichzelf moet verminken. In Amerika is er een zelfdoding in verband gebracht met de MoMo challenge.

Politie over de hele wereld waarschuwt voor het spel en vraagt ouders alert te zijn op het whatsapp gedrag van hun kinderen. In Nijmegen zijn er twee ouders geweest die het spel bij hun tieners ontdekten. Reden voor de school in Nijmegen om een mail rond te sturen waarin ouders worden gewaarschuwd.

 

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Dan kan je altijd bellen naar 113 voor hulp of advies.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.