Onderwijs

8 scholen in onze regio zijn “te klein” – sluiting dreigt

Regionaal – Acht scholen in de Regio Purmerend zijn kleiner dan de norm die door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is vastgesteld. Dit blijkt uit een inventarisatie door RTL Nieuws. Als te kleine scholen 3 jaar lang te weinig leerlingen hebben, krijgen ze geen geld meer van de overheid. De norm wordt bepaald op basis van het aantal kinderen in een gemeente.  

“De kwaliteit van het onderwijs is bij kleine scholen kwetsbaar”, zo stelt de Onderwijsraad. Dat heeft onder meer te maken met vervanging van docenten bij ziekte. Ook combinatieklassen, waar soms wel vier leerjaren in een klas samen zitten, maken het lastiger voor docenten om kwalitatief goed onderwijs te geven. Ook kosten kleine scholen meer dan grotere scholen. Naast een bijdrage per leerling, krijgt iedere school ook een vaste voet.

Toch is in het regeerakkoord afgesproken om kleine scholen te ondersteunen met een extra toeslag die boven op de standaard vaste voet komt. “Kleine scholen vervullen een cruciale functie in kleine gemeenschappen”, schreef Onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) bij de invoering van die verhoging, die per dit schooljaar geldt.

Scholen in onze regio met een leerlingenaantal onder de norm

****Bron RTL Nieuws****

Tags

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Wat een slecht artikel dit zeg. Door scholen te noemen die onder uw norm vallen (wat nog onjuist is ook) insinueert u dat deze scholen dus dreigen te sluiten. Sommige scholen zijn van een bepaalde denominatie die uniek is in de omgeving of onderdeel van een stichting en dreigen helemaal NIET te sluiten. Hou toch op met deze bangmakerij en rectificeer dit bericht. Hier zitten fantastische mooie scholen tussen met blije kinderen. Schande, ga u schamen!

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
%d bloggers liken dit: