5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeBeemsterFusie Purmerend en Beemster levert eenmalig 2.2 miljoen euro op

Fusie Purmerend en Beemster levert eenmalig 2.2 miljoen euro op

Purmerend – Als de gemeente Purmerend en Beemster gaan fuseren, dan ontvangt ze een herindelingsbijdrage van 5,4 miljoen vanuit het rijk. Hiervan zou dan 2.2 miljoen euro overblijven, zo blijkt uit de cijfers die gisteravond in de commissie Algemene Zaken werden besproken. 

Gisteravond ging een meerderheid van de commissie akkoord om tot een fusieproces te komen. Eerder had de gemeenteraad van Beemster ook al aangegeven tot een fusie te willen komen.

Dat er een bedrag van 2,2 miljoen overblijft is hoofdzakelijk omdat Purmerend en Beemster al ambtelijk samenwerken. Kosten voor ICT overdracht en samenvoegen hoeven bijna niet meer gemaakt te worden.

Wat er met de 2,2 miljoen precies gaat gebeuren is nog onbekend. “Die ruimte kan bijvoorbeeld worden benut voor harmonisatie van de tarieven of voor dekking van inzet op enkele gezamenlijke projecten. Verder kan er optimaal aandacht worden besteed aan de betrokkenheid van de inwoners bij het proces.”, geeft het college aan. 

De projectbegroting vind u hier: Download



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.