BeemsterPurmerend

Fusie Purmerend en Beemster levert eenmalig 2.2 miljoen euro op

Purmerend – Als de gemeente Purmerend en Beemster gaan fuseren, dan ontvangt ze een herindelingsbijdrage van 5,4 miljoen vanuit het rijk. Hiervan zou dan 2.2 miljoen euro overblijven, zo blijkt uit de cijfers die gisteravond in de commissie Algemene Zaken werden besproken. 

Gisteravond ging een meerderheid van de commissie akkoord om tot een fusieproces te komen. Eerder had de gemeenteraad van Beemster ook al aangegeven tot een fusie te willen komen.

Dat er een bedrag van 2,2 miljoen overblijft is hoofdzakelijk omdat Purmerend en Beemster al ambtelijk samenwerken. Kosten voor ICT overdracht en samenvoegen hoeven bijna niet meer gemaakt te worden.

Wat er met de 2,2 miljoen precies gaat gebeuren is nog onbekend. “Die ruimte kan bijvoorbeeld worden benut voor harmonisatie van de tarieven of voor dekking van inzet op enkele gezamenlijke projecten. Verder kan er optimaal aandacht worden besteed aan de betrokkenheid van de inwoners bij het proces.”, geeft het college aan. 

De projectbegroting vind u hier: Download

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.