9.3 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendHandtekeningen gezet voor ontwikkeling appartementen Purmerweg

Handtekeningen gezet voor ontwikkeling appartementen Purmerweg

Purmerend – Op vrijdag 21 september 2018 hebben gemeente Purmerend, woningcorporatie Intermaris en ontwikkelaar/vastgoedexploitant Segesta uit Alkmaar hun handtekeningen gezet onder de anterieure overeenkomsten voor de nieuwbouw van een tweetal appartementengebouwen. Het gaat om twee afzonderlijke complexen aan de Purmerweg 19 en 21. In het gebouw van Intermaris komen 36 sociale huurwoningen voor bewoners van Odion en Segesta heeft 62 appartementen in het middeldure huursegment ontwikkeld.

Wethouder Thijs Kroese: ‘Ik ben blij dat we op deze plek woningen kunnen toevoegen. Het zijn woningen die passen binnen de ambities van dit college: woningen voor een bijzondere doelgroep, en middeldure huurwoningen. De ligging van de woningen is ook ideaal: praktisch naast het park, en de binnenstad en het openbaar vervoer zijn op loopafstand. Samen met Intermaris en Segesta gaan we hier iets moois neerzetten.’

Eigen woning

Directeur-bestuurder Cees Tip ondertekende namens Intermaris de overeenkomst: ‘Intermaris is blij met dit moment, een mijlpaal in de ontwikkeling van deze plannen. De bestemmingsplanprocedure kan nu starten, wat ons dichterbij het moment van bouwen brengt. Straks krijgen cliënten van Odion, volwassenen met beperking, hun eigen woning in dit gebouw. Het ontwerp van Klous + Brandjes architecten past in de omgeving en sluit aan bij de woonbehoefte van deze doelgroep.’

Transformatie

Namens Segesta hebben algemeen directeur Alex Huges en financieel directeur Remco Dijkstra hun handtekeningen gezet. Volgens projectontwikkelaar Jeroen Klinkert van Segesta  is de wijziging van de huidige kantoorbestemming naar wonen een logische stap in de gebiedsontwikkeling van Klein Where: ‘Het woongebouw van Segesta staat op de hoek met de Churchilllaan en is een mooie markering voor de transformatie van het voormalige bedrijventerrein en kantorenlocatie. Het ontwerp is van Hooyschuur Architecten uit Wormerveer en kenmerkt zich door de ronde entreegevel, de aflopende achtergevel en een prachtig atrium. Met deze vorm speelt het gebouw in op de stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit van deze plek.’

Planning

Na de bestemmingsplanprocedure verwachten de partijen dat in het najaar van 2019 de bouw kan beginnen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.3 °
95 %
0.5kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.