Nederlanders klaar met PostNL: bezorgers gooien pakketjes in kliko’s

Regionaal – Nederlanders doen steeds meer online aankopen, maar één derde van de consumenten is niet tevreden over de pakketbezorging van PostNL. En dat is niet eens zo gek. Zo blijken pakketbezorgers zelf hun handtekening te zetten op aangetekende pakketten, worden er pakketjes achtergelaten in kliko’s en niet-thuis-briefjes ingegooid terwijl de consument gewoon aanwezig is op het bezorgadres, schrijft de Telegraaf.

Het tv-programma Kassa deed een onderzoek onder 4000 klanten, naar aanleiding van aanhoudende verhalen over slechte pakketbezorging. Van de consumenten die op een pakketje zaten te wachten, zegt maar liefst 49% dat het pakketje niet op het afgesproken tijdstip werd bezorgd. Ook zegt 33% van deze groep dat ze een melding kregen dat ze niet thuis waren, terwijl ze wel degelijk in huis op de bezorger zaten te wachten.

Opvallend zijn ook de vele meldingen over pakketjes die niet werden afgegeven, maar achtergelaten bijvoorbeeld in kliko’s. Ook blijken pakketbezorgers zelf handtekeningen te zetten op aangetekende poststukken.

Volgens belangenverenigingen ligt het aan de druk waaronder de pakketbezorgers hun werk moeten doen en de slechte betaling. „Aflevering is betaling en deze betaling hebben de bezorgers keihard nodig om te overleven.” aldus de woordvoerder van belangenvereniging Subco Partners.

Purmerendse situatie

Wat zijn uw ervaringen met de pakketbezorger van PostNL? Reageer onder het bericht op facebook en begin uw bericht met de naam van uw wijk zodat onze redactie een inventarisatie over dit onderwerp kan maken.

Relevant bericht:

PostNL bezorger dumpt post in bosjes Weidevenne

PostNL stelt onderzoek in naar postbezorger Weidevenne

 

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*