17.6 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePurmerendJaarlijkse houtoogst van start in Purmerbos

Jaarlijkse houtoogst van start in Purmerbos

Purmerend – Vanaf week 39 start de jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos. De werkzaamheden vinden plaats in het deel van het bos dat bereikbaar is vanaf de Westerweg (via parkeerplaats de Es), Groeneweg of Hofweg. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt ongeveer twee weken in beslag. 

Mogelijk hinder

Tijdens de uitvoering zullen de wandel- en fietspaden tijdelijk niet of minder goed bereikbaar zijn. De ruiterpaden zijn tijdens de boswerkzaamheden volledig afgesloten. Staatsbosbeheer vraagt hiervoor uw begrip om onveilige situaties te voorkomen.

Waarom houtoogst?

Staatsbosbeheer weegt zorgvuldig af welke bomen moeten worden verwijderd. In verband met de essentaksterfte is daarom besloten om nu de bospercelen met zieke en aangetaste essen weg te halen. Daarnaast zullen er voor eenieders veiligheid nog een aantal zwakke bomen dichtbij de paden worden weggehaald. Eind 2018 of begin 2019 zullen er weer nieuwe bomen worden aangeplant. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
17.6 ° C
19.5 °
16 °
69 %
3.6kmh
13 %
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.