Purmerend

Jaarlijkse houtoogst van start in Purmerbos

Purmerend – Vanaf week 39 start de jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos. De werkzaamheden vinden plaats in het deel van het bos dat bereikbaar is vanaf de Westerweg (via parkeerplaats de Es), Groeneweg of Hofweg. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt ongeveer twee weken in beslag. 

Mogelijk hinder

Tijdens de uitvoering zullen de wandel- en fietspaden tijdelijk niet of minder goed bereikbaar zijn. De ruiterpaden zijn tijdens de boswerkzaamheden volledig afgesloten. Staatsbosbeheer vraagt hiervoor uw begrip om onveilige situaties te voorkomen.

Waarom houtoogst?

Staatsbosbeheer weegt zorgvuldig af welke bomen moeten worden verwijderd. In verband met de essentaksterfte is daarom besloten om nu de bospercelen met zieke en aangetaste essen weg te halen. Daarnaast zullen er voor eenieders veiligheid nog een aantal zwakke bomen dichtbij de paden worden weggehaald. Eind 2018 of begin 2019 zullen er weer nieuwe bomen worden aangeplant. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.