* Zuidoostbeemster

Bouwstop na omvallen heimachine: kinderdagverblijf ernstig geschrokken

Zuidoostbeemster – Het kinderdagverblijf dat pal naast de plek staat waar gisteren een heimachine omviel, eist een onmiddellijke bouwstop. Dat laat een bestuurslid van de kinderdagopvang in Middenbeemster weten aan mediapartner NH-Nieuws.

De heimachine op het naastgelegen bouwterrein kantelde gisteravond plotseling tijdens het opstellen van het apparaat. Het gevaarte kwam met een harde klap op de grond, slechts tien meter van het kinderdagverblijf vandaan.

Geschrokken

“U kunt zich voorstellen dat we ernstig geschrokken zijn”, zegt Esther Zijl van Forte Kinderopvang. “Maar gelukkig is het goed afgelopen.” Het kinderdagverblijf heeft de gemeente om een onderzoek gevraagd. Tot dat onderzoek is afgerond moet de bouw worden stopgezet, zo eist het bestuur.

Weer rechtop

Inmiddels staat de heimachine weer rechtop. Twee hijskranen waren nog tot laat bezig om de heimachine weer op zijn plek te krijgen. Er zijn gisteravond geen mensen gewond geraakt.

Reactie gemeente Beemster:

De gemeente Beemster laat inmiddels weten dat de bouw tot maandag is stilgelegd. Loco-burgemeester Dick Butter heeft contact gehad met de kinderopvang. “Er komt maandag een nieuwe heistelling en de bouwinspecteur is dan aanwezig om toe te zien op de veiligheid. Ook maken wij afspraken met de aannemer over de tijden van het aanvoeren van materieel. Zo kunnen ze rekening houden met schooltijden”, aldus de gemeente.

Relevant artikel:

Heimachine valt om: “ik trilde van de bank”

Foto’s: Rob Klaucke.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.