14.6 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
Home* ZuidoostbeemsterBouwstop na omvallen heimachine: kinderdagverblijf ernstig geschrokken

Bouwstop na omvallen heimachine: kinderdagverblijf ernstig geschrokken

Zuidoostbeemster – Het kinderdagverblijf dat pal naast de plek staat waar gisteren een heimachine omviel, eist een onmiddellijke bouwstop. Dat laat een bestuurslid van de kinderdagopvang in Middenbeemster weten aan mediapartner NH-Nieuws.

De heimachine op het naastgelegen bouwterrein kantelde gisteravond plotseling tijdens het opstellen van het apparaat. Het gevaarte kwam met een harde klap op de grond, slechts tien meter van het kinderdagverblijf vandaan.

Geschrokken

“U kunt zich voorstellen dat we ernstig geschrokken zijn”, zegt Esther Zijl van Forte Kinderopvang. “Maar gelukkig is het goed afgelopen.” Het kinderdagverblijf heeft de gemeente om een onderzoek gevraagd. Tot dat onderzoek is afgerond moet de bouw worden stopgezet, zo eist het bestuur.

Weer rechtop

Inmiddels staat de heimachine weer rechtop. Twee hijskranen waren nog tot laat bezig om de heimachine weer op zijn plek te krijgen. Er zijn gisteravond geen mensen gewond geraakt.

Reactie gemeente Beemster:

De gemeente Beemster laat inmiddels weten dat de bouw tot maandag is stilgelegd. Loco-burgemeester Dick Butter heeft contact gehad met de kinderopvang. “Er komt maandag een nieuwe heistelling en de bouwinspecteur is dan aanwezig om toe te zien op de veiligheid. Ook maken wij afspraken met de aannemer over de tijden van het aanvoeren van materieel. Zo kunnen ze rekening houden met schooltijden”, aldus de gemeente.

Relevant artikel:

Heimachine valt om: “ik trilde van de bank”

Foto’s: Rob Klaucke.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,501VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.6 ° C
15.6 °
13.9 °
81 %
1.3kmh
76 %
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °
za
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.