BeemsterPurmerend

Intentiebesluit fusie Purmerend en Beemster – Gemeenteraad uitgelicht

Purmerend – Met 34 stemmen voor en 3 stemmen tegen heeft de Purmerendse gemeenteraad op 27 september het intentiebesluit genomen om per 1 januari 2022 te fuseren met de gemeente Beemster.

Purmerend en Beemster werken al sinds 2014 ambtelijk samen. Deze samenwerking, de beelden over ontwikkelingen in de regio, bestuurskracht en de financiële situatie leidden er uiteindelijk toe dat gemeente Beemster begin 2018 de beslissing nam om in de komende bestuursperiode te willen komen tot bestuurlijke fusie met de gemeente Purmerend.
Beemster heeft Purmerend verzocht om een bestuurlijke fusie. Het college van Purmerend heeft samen met Beemster een eerste plan van aanpak opgesteld en een financiële verkenning uitgevoerd naar de gevolgen van een bestuurlijke fusie. De uitgangspunten voor de fusie staan beschreven in een bestuurlijk akkoord. Hierin staat onder andere het uitgangspunt is dat de totale lasten voor de inwoners van beide gemeenten door de fusie niet mogen stijgen.

De gemeenten gaan een gezamenlijk herindelingsontwerp opstellen dat daarna ter besluitvorming aan de gemeenteraden van beide gemeenten wordt voorgelegd.

Vóór: Stadspartij, D66, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, VVD, PvdA, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, PVV
Tegen: SP

Bron: Gemeente Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.